Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Τοποθέτηση εκ μέρους της Αριστερής Παρέμβασης για την πλατεία στη Νεράιδα-βίντεο


Αν δεν μπορείτε να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ

Χειρότερα από το γεφύρι της Άρτας εξελίσσεται η καθυστέρηση για να προχωρήσει η πλατεία στο χώρο της  Νεράιδας (όπως βέβαια και για το χώρο με τα εγκαταλελειμμένα σπίτια της οδ. Βουτζά. Η απόφαση για δέσμευση του χώρου πάρθηκε το 2000 επί δημαρχίας Ρογκάκου. Με νέα απόφαση του δημοτικού συμβούλιου για απαλλοτρίωση το 2006 επί δημαρχίας Χαρδαλιά αυξήθηκε και το ποσό που θα διετίθετο για το οικόπεδο και κατατέθηκαν τα χρήματα (368.594 ευρώ) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά πέρασαν αναξιοποίητα τα 15 χρόνια και έληξε η προθεσμία για να πραγματοποιηθεί η απαλλοτρίωση. Οπότε και τα χρήματα  επέστρεψαν στο δημοτικό κορβανά, για να μη χαθούν και πλατεία ακόμα να δούμε. Δικαιολογία για τις καθυστερήσεις των δημοτικών αρχών προβάλλεται η αναποφασιστικότητα αν θα προχωρήσουν σε αγορά του οικοπέδου ή σε απαλλοτρίωση και ο χώρος έχει μετατραπεί σε εστία ρύπανσης και φωλιά για πάρτι των τρωκτικών από την πλευρά της Π. Τσαλδάρη.

Τρία τοπικά ιστολόγια του Βύρωνα,  το Βύρωνας η πόλη μας, το Βύρωνας και τριγύρω και η Ρωγμή στην Ενημέρωση κάλεσαν τη δημοτική αρχή και παρατάξεις σε δημόσια συζήτηση για το θέμα της πλατείας στη Νεράιδα. Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο εδώ. (είναι από το κανάλι του ιστολόγιου Βύρωνας και Τριγύρω).

Περιέχονται κατατοπιστικές πληροφορίες για την εξέλιξη της υπόθεσης και τη διγλωσία δημοτικών συμβούλων που διαχειρίστηκαν την υπόθεση και ως στελέχη των προηγούμενων δημοτικών αρχών. Εκκωφαντική η απουσία της σημερινής δημοτικής αρχής.

Παρακάτω οι δύο τοποθετήσεις της Αριστερής Παρέμβασης στη συζήτηση που έγινε το Σάββατο 6/11/2021 στο τέρμα της Νεράιδας. 

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη άμεση επίλυση της καθυστέρησης. Ο χώρος να γίνει πλατεία χωρίς καμιά επιβάρυνση των περιοίκων.