Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Το Πολυτεχνείο ζει και μας καλεί στους αγώνες της νέας εποχής-Ανακοίνωση Αριστερής Παρέμβασης


ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, 4 μμ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ-ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 Η αντιδικτατορική πάλη και η εξέγερση του Πολυτεχνείου για «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία – Έξω το ΝΑΤΟ Έξω οι ΗΠΑ» δεν έχουν ξεθωριάσει, ούτε αποτελούν μια επετειακή ανάμνηση. Δείχνουν και σήμερα το δρόμο για να αντιπαλέψουμε το καθεστώς που εξαπλώνει τη φτώχεια και την εργασιακή ανασφάλεια, εντείνει τις οικονομικές ανισότητες και τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, επιλέγει δολοφονική διαχείριση της πανδημία, συμμετέχει στους πολεμικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Καταφεύγει στην κρατική καταστολή για να επιβάλλει τις αντιλαϊκές επιλογές του. Καθιερώνει την αστυνομοκρατία και τις απαγορεύσεις παντού, κτυπά το δικαίωμα στη διαδήλωση, στο συνδικαλισμό και την απεργία, ποινικοποιεί την πολιτική και κινηματική δράση οδηγώντας εκατοντάδες αγωνιστές σε δίκες.

Ο δρόμος που μας δείχνει το Πολυτεχνείο του ΄73 είναι ο δρόμος του αγώνα, της ανυπακοής, της ουσιαστικής ριζοσπαστικοποίησης, της εξέγερσης, της αναμέτρησης με τους «πανίσχυρους» από ένα κίνημα που εμπνέεται από το όραμα να αλλάξουμε τον κόσμο με συλλογικό ενωτικό μαχητικό αγώνα μέχρι τέλους.

Για αυτό το Πολυτεχνείο παραμένει ζωντανό μέχρι σήμερα και το νόημα της εξέγερσης παραμένει επικίνδυνο για το σύστημα και την ολιγαρχία που επιδιώκουν να το κτυπήσουν με χίλιους τρόπους.

Να ξεχαστεί και να αμφισβητηθεί η σημασία, η απήχηση και το εύρος του. Να παραγραφεί το εξεγερτικό του περιεχόμενο και να αλλοιωθεί ο βαθιά πολιτικός χαρακτήρας του που απέρριψε τις λογικές συμμετοχής στην απόπειρα μασκαρέματος της χούντας. Θέλουν να το φέρουν στα μέτρα τους, να το ενσωματώσουν προβάλλοντας αυτούς που μιλούν στο όνομά του έχοντας περάσει στο αντίπαλο στρατόπεδο. Να το μετατρέψουν σε άνευρη επέτειο που να καταθέτουν στέφανα μόνο η πρόεδρος της δημοκρατίας και οι αρχηγοί κομμάτων, να απαγορεύει τις διαδηλώσεις η αστυνομία, όπως έγινε πέρσι ή να εξαγγέλλει ότι θα γίνονται υπό τον έλεγχό της, όπως δήλωσε για φέτος ο Θεοδωρικάκος.

Συνεχίζουμε για να δικαιωθούν οι αγώνες για Εργασία, Παιδεία, Υγεία, Ελευθερία ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων που υπηρετούν τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας. Ενάντια στην κυβέρνηση της Ν.Δ. που λεηλατεί ανθρώπους και φύση για τα κέρδη των λίγων και για να ισχυροποιήσει την εξουσία τους. Ενάντια τη δράση των νεοναζί νοσταλγών της χούντας. Σε σύγκρουση με το σκοταδισμό, το ρατσισμό και τον εθνικισμό. Παλεύουμε χωρίς αυταπάτες για εξωραϊσμό του συστήματος, χωρίς κουτσούρεμα των ονείρων μας.

Στο δρόμο του Νοέμβρη αγωνιζόμαστε για μια δίκαιη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και ανισότητες, για να γίνουν όλοι κοινωνοί και διαχειριστές του πλούτου που παράγουμε, για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία για όλες και όλους. 

Καλούμε σε μαζική μαχητική διαδήλωση για το φετινό Πολυτεχνείο και στους αγώνες της επόμενης μέρας.