Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Αλληλεγγύη στους 62 που δικάζονται γιατί ήθελαν να διαδηλώσουν στις 6/12/2020-Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου Βύρωνα

Μετά από πρόταση της Αριστερής Παρέμβασης Βύρωνα, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα ψήφισμα αλληλεγγύης στους 62 που συνελήφθησαν, κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ και δικάζονται στις 29/11/2021, γιατί ήθελαν να διαδηλώσουν στις 6/12/2020.

Παρακάτω το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Βύρωνα

Στις 29/11/2021 στα δικαστήρια της Ευελπίδων καλούνται να δικαστούν ως κατηγορούμενοι 62 αγωνιστές-στριες που επιχείρησαν να διαδηλώσουν στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη του 2020 στην Αθήνα.

Η κατηγορία που βαραίνει όλες και όλους είναι για διασπορά μεταδοτικής νόσου, ψευδής κατηγορία, αφού όλοι οι συλληφθέντες  τηρούσαν όλες τις υγειονομικές προφυλάξεις, ενώ ακόμη πιο προκλητικό ήταν το ότι στη συνέχεια στοιβάχτηκαν κατά δεκάδες και για ώρες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Ενώ, σε πολλούς φόρτωσαν επιπρόσθετα και την κατηγορία της απείθειας, λόγω άρνησης να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Την ίδια μέρα στην Αθήνα δεκάδες αγωνιστές-στριες ακόμα κρατήθηκαν με το ίδιο πρόσχημα στην Πέτρου Ράλλη και πάρα πολλοί, επίσης, σε αστυνομικά τμήματα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Πρόκειται για κραυγαλέα στέρηση της ελευθερίας στη διαδήλωση.

Οι προληπτικές αυτές συλλήψεις όπως παραδέχεται και το κατηγορητήριο, που πολλών ήταν ακόμα και πάνω στο πεζοδρόμιο ή έξω από γραφεία, πριν καν κατέβουν στο δρόμο, ήταν συνέχεια της άγριας καταστολής και των απαγορεύσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου του 2020. Όλες είχαν πάλι ως πρόσχημα την πανδημία και οδήγησαν σε χτύπημα των συγκεντρώσεων, άγρια βία και συλλήψεις, σε πολλές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Ηράκλειο κ.ά.) και δεκάδες διώξεις. Ήταν συνέχεια της απαγόρευσης των απεργιακών συγκεντρώσεων στις 26 Νοέμβρη 2020.

Την ώρα που ο λαός αντιμετωπίζει απροστάτευτος την πανδημία, η κυβέρνηση θέλει να βάλει το λαϊκό-εργατικό κίνημα και τα δημοκρατικά δικαιώματα στο γύψο. Η πολιτική της άγριας καταστολής και των απαγορεύσεων έχει στόχο τον ίδιο το λαό.

Το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συλληφθέντες για:

Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές

Να διαγράφουν τα πρόστιμα.