Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Σάββατο 27/11, 11.30 πμ πορεία στην περιοχή μας ενάντια στις διώξεις για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Με τη στήριξη και της Αριστερής Παρέμβασης Βύρωνα, καλείται το Σάββατο 27/11, στις 11.30 το πρωί, από την πλατεία Καλογήρων στη Δάφνη πορεία αλληλεγγύης στους δρόμους της περιοχής. Στόχος της να ενημερώσει για τις διώξεις σε εκατοντάδες ανθρώπους (ανάμεσά τους και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής μας) που διαδήλωσαν ή προσπάθησαν να διαδηλώσουν το 2020 και τις αρχές του 2021 και διώκονται για αυτό, με κυβερνητική επιλογή, ενώ τους έχουν επιβληθεί και πρόστιμα. Είναι χαρακτηριστικό του κυβερνητικού αυταρχισμού και της κρατικής καταστολής ότι οι απαγορεύσεις διαδηλώσεων που κτυπήθηκαν βάρβαρα από την αστυνομία, όπως στο Πολυτεχνείο του 2020 και στις 6/12/2020, είχαν ως πρόσχημα μέτρα για τον κορονοϊό, ενώ φέτος η πορεία του Πολυτεχνείου με πολλαπλάσιους νεκρούς και διασωληνωμένους.

Παρακάτω το κοινό κάλεσμα των κινήσεων που καλούν για το Σάββατο.

Συγκέντρωση και διαδήλωση το Σάββατο 27/11 στις 11:30 πμ στην πλατεία Καλογήρων, Δάφνη

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη διαδήλωση και την απεργία, ενάντια στις μαζικές διώξεις αγωνιστών

 Με την πανδημία εκτός ελέγχου και την κυβέρνηση να αποποιείται κάθε ευθύνη για την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και θανάτων επαναλαμβάνοντας μονότονα το ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης», δικάζονται στις 29 Νοεμβρίου 2021, 62 πολίτες επειδή στις 6/12/20 προσπάθησαν να διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας. Ανάμεσά τους και τρία (3) μέλη των Δρόμων Αντίστασης Δάφνης-Υμηττού. Ενώ, από την περιοχή μας δίωξη έχει ασκηθεί και σε ένα (1) μέλος της Μαχόμενης Ηλιούπολης (ΜΑ.Χ.Η.), μαζί με άλλους διαδηλωτές, για συμμετοχή στην κινητοποίηση που είχε καλεστεί στις 6/3/2021 στο Σύνταγμα και κτυπήθηκε από την αστυνομία.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας του λαού (αντίθετα, «αδυνάτισε» τα νοσοκομεία, συγχώνευσε και αύξησε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα και τάξη, στοίβαξε ανθρώπους σε χώρους εργασίας και ΜΜΜ), αλλά αξιοποιεί κυνικά την πανδημία για να εντείνει την επίθεσή της ψηφίζοντας καταιγίδα μέτρων που αμφισβητούν, περιορίζουν και καταργούν δικαιώματα και ελευθερίες πολλών δεκαετιών και σε όλους τους τομείς (οκτάωρο, υπερωρίες, δικαίωμα στη διαδήλωση, στο συνδικαλισμό και την απεργία, στη δημόσια παιδεία και υγεία κ.λπ.), επιβάλλοντας ένα κλίμα φίμωσης, ποινικοποίησης, τρομοκρατίας και καταστολής κάθε φωνής διαμαρτυρίας, αντίστασης και διεκδίκησης.

Στο πλαίσιο αυτής ακριβώς της αντιδραστικής πολιτικής και βάρβαρης επίθεσης στο λαό υπήρξε κυβερνητική απαγόρευση των διαδηλώσεων, όπως στις 17/11/20 για το Πολυτεχνείο και στις 6/12/20 για την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από όργανα των δυνάμεων καταστολής.

62 άνθρωποι που ήθελαν να διαδηλώσουν συνελήφθησαν και κρατήθηκαν κάτω από απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες για 15 ώρες στη ΓΑΔΑ με την προσχηματική και υποκριτική κατηγορία της διασποράς μολυσματικής ασθένειας από μια κυβέρνηση και ένα κράτος που έχει αφήσει το λαό απροστάτευτο στο έλεος της πανδημίας.  

Η άγρια καταστολή της κυβέρνηση και των ΜΑΤ σε πολλές πόλεις της χώρα (και, προφανώς, στην Αθήνα), με ξυλοδαρμούς, χημικά, συλλήψεις και διώξεις εκατοντάδων αγωνιστών, ανακόπηκε, εν μέρει, μονάχα μετά τη μαζική αντίδραση και αντίσταση του λαού και τον «ξεσηκωμό» στη Νέα Σμύρνη.

Καλούμε κάθε συλλογικότητα, συνδικάτο και σύλλογο, κάθε εργαζόμενο, άνεργο και νεολαίο σε μαζική συμπαράσταση στους 62 αγωνιστές καθώς και σε όλους τους αγωνιστές που διώκονται από το κράτος και την πολιτική τρομοκράτησης και καταστολής.

Καλούμε σε αγώνα καταγγελίας, αντίστασης και διεκδίκησης απέναντι στην αντιδραστική και εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και του συστήματος.      

· Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές.
· Να διαγράφουν τα πρόστιμα.
· Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στην διαδήλωση, τον συνδικαλισμό και την απεργία και την πολιτική δράση.

Όλοι στις συγκεντρώσεις στην Ευελπίδων:

Ø  Την Δευτέρα 29/11 στις 10:30πμ στο κτίριο 12 για την δίκη των 62

Ø  Την Τρίτη 14/12 στις 9 πμ στο κτίριο 13 για την δίκη των συλληφθέντων στα Σεπόλια.

Συνυπογράφουν:

·       ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ

·       ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ

·       ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ

·   ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ

·       ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΧ.Η.

·       ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΥΡΩΝΑ