Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Εργατικό ατύχημα σε εργάτρια καθαριότητας στο δήμο Βύρωνα

 
Σωματείο Εργαζομένων δήμου Βύρωνα: Την Πέμπτη 14/7 κατά την περισυλλογή της λαϊκής, συναδέλφισσά μας στην προσπάθειά της να βγάλει τον κάδο από το απορριμματοφόρο τραυματίστηκε στο δάχτυλό της. Διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας και στο νοσοκομείο για να της δοθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πρώτα απ' όλα ευχόμαστε στην συνάδελφο καλή ανάρρωση. Και αυτό το εργατικό ατύχημα δεν προέρχεται από την κακιά την ώρα. Δεν είναι πρώτη φορά που εργαζόμενος-η στον Δήμο Βύρωνα είναι θύμα εργατικού ατυχήματος. Αυτό γίνεται τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά και αναδεικνύει τις δύσκολες συνθήκες εργασίας, το ότι δεν γίνεται η απαραίτητη εκπαίδευση στο αντικείμενο εργασίας, όπως επίσης συντελούν προς αυτή την κατεύθυνση οι μεγάλοι επαγγελματικοί κίνδυνοι που υπάρχουν στην υπηρεσία της καθαριότητας.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών για την αυστηρή τήρηση των μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Χρειάζεται σε όλους τους χώρους δουλειάς να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Να υπάρχει επάρκεια στα Μέσα Ατομικής Προστασίας και να γίνεται χρήση απ' όλους τους εργαζόμενους.