Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 8ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα: Στεκόμαστε δίπλα στην οικογένεια των ALI HEMIN, ALI DOAA και ALI RAHMA. Ζητάμε να ανακληθεί η απόφαση της απέλασής τους

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 8ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα: Ανακοίνωση (αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία) του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που αφορά την απέλαση τριών μαθητών του 4ου Γυμνασίου Βύρωνα:

Στη γειτονιά μας, δίπλα μας μια οικογένεια κινδυνεύει να απελαθεί. Δεν είναι απλά ο τίτλος μιας είδησης σε κάποιο μέρος της Ελλάδας, αφορά σε 4 παιδιά, 3 από τα οποία ALI HEMIN, ALI DOAA και ο ALI RAHMA πηγαίνουν στα ίδια σχολεία με τα δικά μας παιδιά, παίζουν στην ίδια γειτονιά με τη δική μας. Πρόκειται για μια οικογένεια που ξεριζώθηκε από τη χώρα της και παλεύει καθημερινά να επιβιώσει κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Δεν αρκεί η συγκίνηση, δεν αρκεί η αγανάκτηση. 

Στη θέση αυτών των παιδιών θα μπορούσε να είναι το δικό μας παιδί. Στη θέση αυτής της οικογένειας θα μπορούσε να είναι η δική μας οικογένεια. Αν σκεφτεί κανείς τους πολέμους που γίνονται δίπλα μας, αν σκεφτεί κανείς την εμπλοκή της ίδιας μας της χώρας στους πολέμους που εξελίσσονται… Ως γονείς, στεκόμαστε δίπλα στην οικογένεια των ALI HEMIN, ALI DOAA και ALI RAHMA. Ζητάμε να ανακληθεί η απόφαση της απέλασής τους και να παραμείνουν στη χώρα μας, στη γειτονιά μας, εδώ που με τόσο κόπο ξανάρχισαν τη ζωή τους. Θα είμαστε παρόντες στις μάχες που έχουν μπροστά τους.