Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Συγκέντρωση για την αποτροπή έξωσης δανειολήπτριας της Εθνικής Τράπεζας

Ενημερωθήκαμε για την επιχείρηση έξωσης δανειολήπτριας της Εθνικής Τράπεζας χθες Δευτέρα 11/7/2022 στα Ιλίσια. Μαζί με  γείτονες και άλλους αλληλέγγυους συμμετείχαμε σε συγκέντρωση για την αποτροπή της έξωσης. 

Δικαστικός επιμελητής με ισχυρή αστυνομική συνοδεία και κλειδαρά επιχείρησαν το πρωί της Δευτέρας να προσεγγίσουν την πολυκατοικία στα Άνω Ιλίσια στην οποία βρίσκεται η πρώτη και μοναδική κατοικία της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού.

Μετά από πολύωρη παραμονή η διαδικασία της έξωσης σταμάτησε μετά από νομικές ενέργειες του δικηγόρου της.

Το σπίτι της συνταξιούχου των 700 ευρώ πλειστηριάστηκε πριν από μερικούς μήνες για χρέη μόλις 15.000 ευρώ από κάρτες στην Εθνική Τράπεζα σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα airbnb.   Μιλήσαμε με τη δανειολήπτρια και πήραμε κάποιες φωτογραφίες και βίντεο.  

Στις 29/7 θα γίνει στα δικαστήρια η οριστική εκδίκαση της προσφυγής για την αναστολή της έξωσης. 

Συντασσόμαστε με τον αγώνα για να μη μείνει κανένας άνθρωπος χωρίς στέγη.  Να υπάρχει προστασία από την πολιτεία στο δικαίωμα στη στέγαση. Όχι στην τραπεζική τοκογλυφία και την κρατική αναλγησία. Να διαγραφούν τα δάνεια των λαϊκών στρωμάτων όταν έχει πληρωθεί ποσό ίσο με το αρχικό κεφάλαιο, ν κουρευτούν αντίστοιχα με τη μείωση του εισοδήματος. 

Να σταματήσουν οι κατασχέσεις, πλειστηριασμοί και εξώσεις για τη λαϊκή κατοικία.


 Αν δεν μπορείτε να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ


 Αν δεν μπορείτε να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ