Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Η Αριστερή Παρέμβαση για το αίτημα των κατοίκων για τη συζήτηση του θέματος της Νεράιδας και την καθυστέρηση και όχι μόνο της δημοτικής αρχής

Ολιγωρία, καθυστερήσεις και επίκληση γραφειοκρατικών διαδικασιών και εμποδίων χαρακτηρίζουν την τακτική και αυτής της δημοτικής αρχής για να μην προχωρήσει την υλοποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για να γίνει πλατεία το οικόπεδο στη Νεράιδα. Παρότι η απόφαση για απαλλοτρίωση είναι δεδομένη και τα χρήματα υπάρχουν. Και όλα αυτά όταν είναι επιτακτική ανάγκη η ύπαρξη ελεύθερων, ανοικτών, κοινόχρηστων χώρων στην πυκνοδομημένη περιοχή μας.
Τι συμβαίνει  ; Γιατί η δημοτική αρχή δεν φέρνει προς συζήτηση το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και αποκρύπτει την επιστολή των κατοίκων ;
 
Σχετική επερώτηση κατέθεσε η Αριστερή Παρέμβαση Βύρωνα.  
Παραθέτουμε παρακάτω
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ
Προς το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου

Κυρίες-κύριοι

Ήρθε σε γνώση μας το συν/νο αίτημα κατοίκων του Βύρωνα με το οποίο ζητούν να συζητηθεί άμεσα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η υπόθεση του οικοπέδου της Νεράιδας.

Τασσόμαστε υπέρ του αιτήματος των κατοίκων που έχει κατατεθεί από  31/3/2022 με αρ. πρωτοκόλλου 5662 με τις απαραίτητες υπογραφές. Η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Παρά ταύτα, ενώ έγιναν έκτοτε 2 συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου στις 13/4 και στις 9/5, το θέμα δεν ήρθε προς συζήτηση. Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν έχει σταλεί η επιστολή των κατοίκων προς τους δημοτικούς συμβούλους για ενημέρωση ως οφείλει να μεριμνήσει το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου ούτως ή άλλως, αλλά και το ζητά καθαρά η επιστολή που αναφέρει «Κοινοποίηση : Προς τους δημοτικούς συμβούλους δια του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.»

Η αντιδημοκρατική διαδικασία που ακολουθείται από τη δημοτική αρχή αποτελεί σοβαρότατο ατόπημα και είναι υπόλογη απέναντι και στους κατοίκους και στο δημοτικό συμβούλιο. Συμβαίνει συχνά και αποτελεί πλέον πάγια τακτική η απόκρυψη θεμάτων, αλλά και η παρακώλυση συζήτησης επιστολών των κατοίκων. Ούτε για το θέμα της Νεράιδας είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Οι ίδιοι οι κάτοικοι στην επιστολή τους καταγγέλλουν ότι και το αίτημα με υπογραφές 75 κατοίκων που κατατέθηκε στις 9/9/2019 δεν ήρθε προς συζήτηση.  

Απαιτούμε στο αμέσως επόμενο συμβούλιο να έρθει προς συζήτηση το θέμα της Νεράιδας.

Υ.Γ. Επισημαίνουμε ότι δεν έχουμε λάβει ακόμα τις επιστολές προς το δήμο από 2 σχολεία που αναφέρατε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ημ. 9/5/2022, που δεσμευτήκαμε ότι θα μας κοινοποιούσατε.  

23/5/2022

Για την Αριστερή Παρέμβαση Βύρωνα 
Μαρία Μπικάκη