Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Επιστολή ομάδας γονέων του 4ου Νηπιαγωγείου και βίντεο από στιγμιότυπο της παρέμβασής τους στο δημοτικό συμβούλιο

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο και Δημοτική αρχή Βύρωνα

ΘΕΜΑ: Μετεγκατάσταση 4ου Νηπιαγωγείου Δήμου Βύρωνα

 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Είμαστε γονείς που τα παιδιά μας το νέο σχολικό έτος 2022-2023 θα φοιτήσουν στο 4ο Νηπιαγωγείο Βύρωνα.

Ενώ περιμένουμε με χαρά και ανυπομονησία αυτό το γεγονός, την ίδια στιγμή έχουμε δεκάδες προβληματισμούς...

Θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης του 4ου Δημοτικού, που αναγκαστικά - και σωστά- θα επιφέρουν το κλείσιμο του παρόντος κτηρίου του 4ου νηπιαγωγείου; Θα βρεθεί άλλος χώρος; Θα πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας, θα έχει τις κατάλληλες υποδομές (αυλή, τουαλέτες, κουζίνα κλπ) για τις ανάγκες  παιδιών προσχολικής ηλικίας; Εάν δεν προχωρήσουν όλα αυτά, θα "διοχετευτούμε" στα υπόλοιπα νηπιαγωγεία, τα οποία απ' ό, τι ακούμε από άλλους γονείς, είναι ήδη υπεράριθμα; Και αν ναι, με ποιους όρους; Θα έχουν τα παιδιά μας ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο στα όρια της γειτονιάς μας σε δύο χρόνια που θα ενταχθούν στη σχολική εκπαίδευση ή θα πάρουν το δρόμο για τον Καρέα, μπαίνοντας κι αυτά στη μακρά λίστα των παιδιών που αναγκάζονται να ξυπνούν στις 6.30 το πρωί σε μια τόσο ευαίσθητη ηλικία;

Τα ερωτήματα μας είναι πάρα πολλά και δυστυχώς ποτέ κανείς δεν μας ενημέρωσε για το ο,τιδήποτε επίσημα. Ο,τι ξέρουμε, το έχουμε ακούσει "από εδώ κι από εκεί", αφού ακόμα και η ίδια η διεύθυνση του 4ου νηπιαγωγείου, που έχει σταθεί πρόθυμη να μας λύσει τις απορίες μεν, δε γνωρίζει τίποτα για το θέμα δε.

Με αυτή την επιστολή μας λοιπόν, όσοι γονείς καταφέραμε αρχικά να βρεθούμε, ζητάμε από τη Δημοτική αρχή μια επίσημη απάντηση για το τι θα γίνει με το νηπιαγωγείο των παιδιών μας, σε μόλις 4 μήνες από τώρα. Θεωρούμε τεράστια και αδικαιολόγητη την κωλυσιεργία των αρμοδίων, η οποία εγείρει ζητήματα σχετικά με την ομαλή κοινωνικοποίηση των  παιδιών μας. Αλλά εκτός αυτού, οδηγεί και στην αποδιοργάνωση του οικογενειακού μας προγραμματισμού. Πολλοί από εμάς έχουμε και μικρότερα παιδιά που θα φοιτήσουν στους παιδικούς σταθμούς ενώ είμαστε εργαζόμενοι σε διαφορετικές περιοχές. Μια επιλογή νηπιαγωγείου μακριά από τη γειτονιά μας, θα μας φέρει αντιμέτωπους με πολλαπλά προβλήματα, όπως έχει ήδη φέρει σε γονείς παιδιών που ανήκουν στο 4ο Νηπιαγωγείο αλλά αναγκάζονται να φοιτούν στο 12ο.

Ζητούμε την κατανόησή σας και απαιτούμε μια άμεση απάντηση. Θα θέλαμε επίσης να έχουμε  τη δυνατότητα να παραβρεθούμε στο δημοτικό συμβούλιο (Δευτέρα 9/5) που θα συζητήσει το θέμα, με δικαίωμα λόγου.

 Ομάδα γονέων

 Αν δεν μπορείτε να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ