Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Για τη συνεχόμενη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη

Λάβαμε πρόσκληση για σύγκλιση του δημοτικού συμβούλιου Βύρωνα μέσω τηλεδιάσκεψης για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα στο 2022. Και αυτό συμβαίνει, ενώ περιέχονται σοβαρά θέματα όπως η αντιμετώπιση του χιονιά και η παραχώρηση στον ΣΠΑΥ  χώρου
έκτασης 2850 τμ στην τοποθεσία Κλεισούρα του Καρέα. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης απευθύναμε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και στο δημοτικό συμβούλιο την παρακάτω επιστολή και γνωστοποιήσαμε ότι εμείς θα προσέλθουμε για παρουσία δια ζώσης και απευθύναμε κάλεσμα να κάνουν και οι άλλοι σύμβουλοι που δεν έχουν πρόβλημα υγείας το ίδιο.

Παρακάτω η επιστολή μας

Προς

τον πρόεδρο και

το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα

 

Η πρόσκληση για διεξαγωγή του σημερινού δημοτικού συμβούλιου αναφέρει ότι θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Μετά την διεξαγωγή του δημοτικού συμβούλιου για τις δημαιρεσίες ζωντανά, το επόμενο δημοτικό συμβούλιο τον Ιανουάριο έγινε πάλι με τηλεδιάσκεψη και σε σχετική ερώτησή μου κατά την έναρξη, απαντήσατε ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα τεχνικό πρόβλημα για τη διεξαγωγή των συμβουλίων δια ζώσης.

Είναι λοιπόν, η δεύτερη συνεχόμενη φορά το 2022 που επιλέγεται από τη δημοτική αρχή η μη διεξαγωγή του συμβουλίου δια ζώσης ή έστω με μικτή συμμετοχή όπως γινόταν οι συνεδριάσεις τους τελευταίους μήνες του 2021. Και αυτό συμβαίνει, παρότι έχουν ανοίξει μια σειρά δραστηριότητες με τήρηση μέτρων προφύλαξης και παρότι οι υπηρεσίες του δήμου λειτουργούν κανονικά.

Είναι σαφές ότι αυτή η επιλογή υποβαθμίζει πλήρως το δημοτικό συμβούλιο σε ένα διεκπεραιωτικό ρόλο και τη λειτουργία του σε μια φαστ τρακ διαδικασία, αποτελώντας μια έκπτωση στις δημοκρατικές διαδικασίες και στην επαφή και παρέμβαση των κατοίκων

Και ενώ, ήδη υπάρχουν θέματα προς συζήτηση πολύ σοβαρά  ανάμεσά τους και το 1ο θέμα, που αναφέρεται ως "Eνημέρωση για την αντιμετώπιση των πρόσφατων καιρικών φαινομένων". Χρειάζεται αυτό το θέμα να απασχολήσει ολοκληρωμένα το δημοτικό συμβούλιο και ζητάμε να συζητηθεί κανονικά με τοποθετήσεις των συμβούλων και αποφάσεις.

 

Θα προσέλθουμε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για τη συνεδρίαση και καλούμε και τους άλλους δημοτικούς συμβούλους, που δεν έχουν προβλήματα υγείας, να πράξουν το ίδιο.

 

Για την Αριστερή Παρέμβαση

Μαρία Μπικάκη