Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Το σωματείο εργαζομένων στο δήμο για τη λήξη συμβάσεων 2.500 εργαζομένων στους δήμους

Σωματείο Εργαζομένων

Δήμου Βύρωνα

Στις 31/03/2022 λήγουν 2.500 συμβάσεις εργαζόμενων που προσλήφθηκαν με το πρόσχημα αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας στους Δήμους όλης της χώρας.

 Όλη τη διάρκεια της πανδημίας οι εργαζόμενοι αυτοί μαζί με τους υπολοίπους, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή καλύπτοντας χρόνια κενά και ανάγκες σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων.

Οι πάγιες διαχρονικές ελλείψεις σε προσωπικό που λόγω των συνθηκών ήρθαν στην επιφάνεια, με τον πιο άμεσο τρόπο, αναδεικνύουν την αναγκαιότητα παραμονής τους στη δουλειά. Ιδιαίτερα σήμερα με την έξαρση της πανδημίας, σε συνδυασμό με τις χιλιάδες ανάγκες που υπάρχουν στις υπηρεσίες των ΟΤΑ.

Η κυβέρνηση δηλώνει ότι οι συνάδελφοι είναι ευνοημένοι που έμειναν για τόσο καιρό στη δουλειά, ότι δεν  υπάρχει καμιά υποστελέχωση στους δήμους και τη περιφέρεια αλλά κακή διανομή του προσωπικού, ότι η πανδημία έχει κοπάσει κι ας έχουμε 90 νεκρούς την ημέρα!!

Η προκλητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους συναδέλφους δεν μας προκαλεί εντύπωση. Κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμαρχοι έχουν αποφασίσει να ξεκάνουν όλες τις υπηρεσίες υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ευρωπαϊκής ένωσης και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Με την πολιτική τους επιδιώκουν την υποβάθμιση όλων των υπηρεσιών προκειμένου στο άμεσο μέλλον να τις ιδιωτικοποιήσουν.

Οι Δήμαρχοι, βγάζουν κατά καιρούς ψηφίσματα για την κάλυψη των πάγιων αναγκών, αλλά δεν ψελλίζουν λέξη για την μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου χρόνου, δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο τους η φράση ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Εχθρεύονται την ανάγκη για σταθερή δουλειά με δικαιώματα και συμπλέουν με τις κυβερνήσεις στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, γιατί οι δήμοι θέλουν να εκχωρούν τις υπηρεσίες σε εργολάβους ιδιώτες. Δεκάδες τα παραδείγματα Δήμων που προχωρούν σε αναπτυξιακές και μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις στη καθαριότητα, το πράσινο, το ηλεκτρολογικό, τις τεχνικές υπηρεσίες κ.α.

Η ίδια εικόνα επικρατεί και στο Δήμο Βύρωνα.

Η δημοτική αρχή με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού κ του μηχανολογικού εξοπλισμού, εναρμονισμένη πλήρως με τις ελληνικές κ ευρωπαϊκές νότες που θέλουν τους ΟΤΑ παρατηρητές στη διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών. Υπογράφει συμβάσεις με ιδιωτικά συστήματα παραχωρώντας την αποκομιδή κ την μεταφορά στο ίδιο το σύστημα. Όλο το έργο της σύμβασης στον ιδιώτη.

Η έλλειψη προσωπικού στον Δήμο Βύρωνα δεν αντιμετωπίζεται με συμβάσεις αλλά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η μαζική ανακύκλωση ανέργων με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα δημιουργεί συνθήκες γαλέρας και σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπεί στην ανακούφιση των ανέργων, όπως διαφημίζουν, ούτε σε κάποια προσωρινή λύση στα οξυμένα προβλήματα των υπηρεσιών. 

Είναι η αντικατάσταση της μόνιμης - σταθερής δουλειάς με την ελαστική περιπλανώμενη, και φθηνότερη δουλειά. Κανένας δεν μπορεί να ζει με 600 ευρώ και 1-2 συμβάσεις κατά περιόδους ανά 3ετία , αποδεχόμενος τη δουλειά και τη ζωή σαν «δώρο» υπουργών και δημάρχων.

Απέναντι σε αυτή τη πολιτική οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα. Είναι γελασμένοι οι κύριοι της κυβέρνησης αν νομίζουν ότι εμείς θα σκύψουμε το κεφάλι.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι ανακυκλώσιμα υλικά που σήμερα τους έχουμε ανάγκη και αύριο τους πετάμε στην ανεργία.

Τώρα ήρθε η στιγμή να περάσουμε στην αντεπίθεση

Η δουλειά είναι δικαίωμα και η ζωή απαιτεί πλήρη δικαιώματα για αυτό αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ- ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ.

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.

ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

Το Δ.Σ.