Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΉΣ ΜΑΣ



Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τους κατοίκους των γύρω περιοχών να έρθουν στο πανεπιστήμιο. Ένα πανεπιστήμιο που πρέπει να μείνει ανοιχτό για τους κοινωνικούς αγώνες. Για να παλέψουμε μαζί ενάντια στη λεηλασία της ζωής μας.
Από τη Δευτέρα, 16/9, συνεχίζουμε με 5νθήμερη απεργία.
Διαβάστε όλο το κάλεσμα παρακάτω


Κάλεσμα

Από τις 10/9, οι εργαζόμενοι στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουμε ξεκινήσει απεργία διαρκείας, ενάντια στις μαζικές απολύσεις στο δημόσιο και τη συνολικότερη εξαθλίωση της ζωής μας. Στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, που ήδη βρίσκονται σε κατάσταση αποδόμησης μετά από σειρά κυβερνητικών αποφάσεων και σε διαδικασία μετατροπής τους σε «αυτοχρηματοδοτούμενες» επιχειρήσεις με δίδακτρα και «χορηγούς», προβλέπεται σε πρώτη φάση, μέχρι τέλη Σεπτέμβρη, «διαθεσιμότητα»-απόλυση για 1760 εργαζόμενους.

Η δραστική συρρίκνωση του δημοσίου, με την «απομάκρυνση» 150.000 εργαζόμενων από αυτό ως το 2015 και την υποκατάσταση όλο και περισσότερων υπηρεσιών του, σε τομείς ζωτικής σημασίας, όπως η υγεία και η παιδεία, από ιδιωτικές επιχειρήσεις, δεν οδηγεί παρά, αφενός, στην ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και, αφετέρου, στην μετακύλιση όλο και μεγαλύτερου κόστους διαβίωσης σε όλους μας. Παράλληλα, η ραγδαία αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο τομέα, οδηγεί νομοτελειακά στην περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης για όλους τους εργαζόμενους.

Ξεκινήσαμε έναν αγώνα διαρκείας για να απαντήσουμε στην απαξίωση της ζωής μας. Μαζί με τους εργαζόμενους από άλλους κλάδους, ενάντια σε λογικές συντεχνιακές, βγήκαμε στο δρόμο για να βάλουμε τέρμα σε πολιτικές που, όσο δε βρίσκουν αντίσταση, θα συνεχίζονται, επηρεάζοντας όλο και περισσότερο όλους μας.

 Σ’ αυτόν τον αγώνα, πέρα από τη συνάντησή μας με άλλους κλάδους εργαζομένων που αυτή την εβδομάδα ξεκινάνε 5νθήμερη απεργία, οφείλουμε να βρεθούμε και με όλους εκείνους που από χθες ήδη έχουν αρχίσει να βιώνουν τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών, ως χρήστες των κοινωνικών υπηρεσιών. Να βρεθούμε με φοιτητές, γονείς, εξυπηρετούμενους σε πανεπιστημιακές κλινικές και εργαστήρια, με όλους εκείνους που το πέρασμά τους από την εκπαίδευση, ακόμα και την τριτοβάθμια, δεν είχε σαν αποτέλεσμα παρά την ανεργία ή τις άθλιες συνθήκες (υπό)απασχόλησης με αμοιβές που μόνο στην εξαθλίωση οδηγούν.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τους κατοίκους των γύρω περιοχών να έρθουν στο πανεπιστήμιο. Ένα πανεπιστήμιο που πρέπει να μείνει ανοιχτό για τους κοινωνικούς αγώνες. Για να παλέψουμε μαζί ενάντια στη λεηλασία της ζωής μας.

 Από τη Δευτέρα, 16/9, συνεχίζουμε με 5νθήμερη απεργία.

Με τη σημαντική βοήθεια φοιτητών και αλληλέγγυων, όπως όλες τις προηγούμενες μέρες, διοργανώνουμε κοινές εκδηλώσεις και ανοιχτές συνελεύσεις. Οργανώνουμε και υλοποιούμε την απόφαση της γενικής μας συνέλευσης για την περιφρούρηση της απεργίας μας σε όλα τα κτιριακά συγκροτήματα του ΕΚΠΑ και τις πύλες της Πανεπιστημιούπολη.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΕΚΠΑ



http://apergoiekpa.wordpress.com/

apergoi.ekpa@gmail.com