Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 16/9-ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΥΡΩΝΑ


Την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε  συνάντηση του Δ.Σ. του σωματείου με τον δήμαρχο Βύρωνα κ.  Χαρδαλιά. Στη συνάντηση εκφράσαμε τη ριζική αντίθεσή μας στην πολιτική της συγκυβέρνησης αλλά και στη πολιτική της δημοτικής αρχής για: Την αξιολόγηση δομών και εργαζομένων, την κινητικότητα που προωθείται από την κυβέρνηση και έχει τη σύμφωνη γνώμη των δημάρχων. Εκφράσαμε την αντίθεσή μας στην απόφαση του δημάρχου να συγκεντρωθούν από το γραφείο προσωπικού στοιχεία για την αξιολόγηση των εργαζομένων στο δήμο, κάτι που θα αξιοποιηθεί για τη διαθεσιμότητα – απόλυση. 

Η συμφωνία των δημάρχων (ΚΕΔΕ) για την αξιολόγηση, την κινητικότητα, διευκολύνει τη συγκυβέρνηση και την Τρόικα να γίνουν απολύσεις, να κλείσουν υπηρεσίες και να δοθούν σε ιδιώτες, είτε να φτιαχτούν συνεταιριστικές επιχειρήσεις. Η αξιολόγηση, διαθεσιμότητα, κινητικότητα, μοριοδότηση, είναι πολιτική της συγκυβέρνησης, της Ε. Ενωσης, της Τρόικας, που έφερε και θα φέρει χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο και στους δήμους και θα υπογράφουν οι δήμαρχοι.
Τις πεντάμηνες προσλήψεις εργαζόμενων με μισθούς εξαθλιώσεις των 420-490 ευρώ. Ήδη έχει εγκριθεί πρόγραμμα μέσω ΟΑΕΔ για 50.000 τέτοιες συμβάσεις το επόμενο διάστημα μεταξύ άλλων και στο Δήμο Βύρωνα.
Εκφράσαμε την αντίθεσή μας στο ότι θα μείνουν έξω από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς περισσότερα παιδιά από κάθε άλλη χρονιά εξ αιτίας της πολιτικής των κυβερνήσεων και της δημοτικής αρχής, επισημαίνοντας τις ευθύνες που έχουν, για να φτιαχτούν παιδικοί σταθμοί ώστε να εγγράφονται όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς. Ο κ. Δήμαρχος μας σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί των ευθυνών του και κάτω από την πίεση του προβλήματος και ενόψει και των δημοτικών εκλογών μας είπε το πρωτάκουστο ότι ο Δήμος θα παρέμβει για να πάνε τα παιδιά που έμειναν εκτός, στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο το δρόμο για σύμπραξη του δήμου με τους ιδιώτες επιχειρηματίες, υπονομεύοντας το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα των δημοτικών παιδικών σταθμών. Ενώ υπεραμύνθηκε των διαδικασιών που επιλεγήκαν τα παιδιά για τη νέα χρονιά, απαντώντας στις κατηγορίες για αδιαφανείς διαδικασίες επιλογής.
Ανακοινώσαμε στο κ. Δήμαρχο την απόφαση του σωματείου για αποχή από την εργασία των εργαζομένων στην καθαριότητα το Σαββατοκύριακο 7-8/9 απαιτώντας την άμεση πληρωμή των υπερωριών οκτώ μηνών, για όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται υπερωριακά και της Δ. Αστυνομίας, μιας και οι επανειλημμένες δεσμεύσεις του κ. Δημάρχου για την πληρωμή των υπερωριών δεν έγινε πράξη. Ο Δήμαρχος μας είπε ότι 27 Σεπτεμβρίου 2013 θα γίνει πληρωμή των μηνών Απρίλιου και Μάιου και ότι την Πέμπτη 12/9 θα μας απαντήσει για το πως θα πληρωθούν οι υπερωρίες μέχρι τέλος του χρόνου. Περιμένουμε να ακούσουμε την πρόταση και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας.
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την πιστοποίηση των διπλωμάτων των οδηγών. Επιστρέψαμε ως απαράδεκτο το έγγραφο της δημοτικής αρχής που στάλθηκε στους οδηγούς της δημοτικής συγκοινωνίας και απειλή τους εργαζόμενους ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα εάν δεν έχουν την πιστοποίηση του διπλώματος. Επαναλάβαμε για μια ακόμη φορά ότι  η πιστοποίηση των διπλωμάτων για όλους όσους έχουν επαγγελματικό δίπλωμα να γίνει με τη μέριμνα του Δήμου, να γίνει έγκυρα ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών. Τελικά υπήρξε συμφωνία και δέσμευση του Δημάρχου, έστω και τώρα αυτό να γίνει, ώστε και οι οδηγοί να μην έχουν προβλήματα και η υπηρεσία να λειτουργεί. Για άλλη μια φορά τέθηκε η υποχρέωση που έχει η δημοτική αρχή να καταβάλει τα χρήματα που οφείλει στους σχολικούς φύλακες.
Χρειάζεται όλοι οι εργαζόμενοι να είναι είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μας και να πετύχουμε θετικές λύσεις.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να πάρουν μαζικά μέρος στη Γενική Συνέλευση του σωματείου την Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη στις 12μ. στην ΛΟΥΙΖΑ, για να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα μας για την οργάνωση του αγώνα, μαζί με  εργαζόμενους και άλλων κλάδων, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής και της συγκυβέρνησης.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ  Σεπτέμβριος 2013

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΣΕΠΤΕΒΡΙΟΥ 2013
ώρα 12 μ. στη ΛΟΥΙΖΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΘΕΜΑ:
Το σχέδιο της συγκυβέρνησης και των δημάρχων για την προώθηση των απολύσεων μέσω της διαθεσιμότητας, κινητικότητας, αξιολόγησης και την κατάργηση υπηρεσιών.
Η οργάνωση της μαζικής αντίστασης των εργαζομένων
για την ανατροπή των βάρβαρων αντεργατικών – αντιλαϊκών πολιτικών και της συγκυβέρνησης.
 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΑΦΕΙ