Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/10, 7 μμ από πλ. Αγ. Λαζάρου

Ζούμε στο Βύρωνα της προσφυγιάς που υπέφερε από τη ναζιστική κατοχή με την πείνα, τις κακουχίες, τις διώξεις από τα τάγματα ασφαλείας και τους συνεργάτες των γερμανών, τις εκτελέσεις, τα μπλόκα. Χιλιάδες έχασαν τη ζωή τους από τις πληγές του φασισμού. Συνειδητοποιούμε ότι το κτήνος του φασισμού, που διψάει για αίμα και θάνατο, θεριεύει ξανά.
Η Χρυσή Αυγή με τα σύγχρονα τάγματα εφόδου δολοφονεί τον 34χρονο Παύλο Φύσσα, αντιφασίστα μουσικό. Μια δολοφονία που ακολούθησε προηγούμενες δολοφονίες και ξυλοδαρμούς μεταναστών, τραμπουκισμούς νέων, τρομοκρατία και επιθέσεις σε αγωνιστές, επεμβάσεις σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία, νοσοκομεία. Πρέπει να τους σταματήσουμε. Η Χ.Α. σπέρνει το μίσος, την ξενοφοβία, το ρατσισμό. Θέλει να συντρίψει οτιδήποτε διαφορετικό, να εξαφανίσει όποιον διαφωνεί και δεν υποτάσσεται, να επιβάλλει τον τρόμο στην κοινωνία. Καλλιεργεί το «διαίρει και βασίλευε». Η Χ.Α. είναι επικίνδυνη, η γιγάντωση της φέρνει πόνο και δυστυχία.
Ξέρουμε ότι θέριεψε με τη στήριξη οικονομικών μεγιστάνων, την ανοχή της κυβέρνησης, την προβολή της από μεγαλοδημοσιογράφους και τη συνεργασία της με τους μηχανισμούς της αστυνομίας, παρότι παρουσιάστηκε σαν δύναμη ενάντια στο πολιτικό σύστημα. Την προώθησαν και τη στήριξαν για να καναλιζάρουν τη λαϊκή οργή. Πάτησε πάνω στις συνθήκες της φτώχειας, της ανεργίας, των οικονομικών αδιέξοδων και τη χειροτέρευση της ζωής του λαού. Δεν μας ξεγελούν. Παρά το ότι, οι Χρυσαυγίτες δηλώνουν ενάντια στα μνημόνια, την τρόικα και το σύστημα, μέσα στη βουλή στηρίζουν τα συμφέροντα του Μπόμπολα στις Σκουριές Χαλκιδικής, προτείνουν περισσότερες φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, καλύπτουν το χάρισμα της Αγροτικής Τράπεζας στο Σάλλα, καταψηφίζουν την πρόταση για εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ. Όταν κυβέρνηση και τρόικα επιτίθενται στους λαϊκούς αγώνες, στις απεργίες των εργαζόμενων, φυλακίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τους μετανάστες μετά από  πογκρόμ,  υψώνουν τον αντεργατικό λόγο, κτυπούν με χημικά και ξύλο διαδηλωτές, η Χ.Α είναι μαζί τους.
Η Χ.Α. χρησιμοποιείται για να καλύπτονται οι πραγματικοί υπεύθυνοι της κρίσης, να αποφευχθεί η συσπείρωση σε ένα δυνατό λαϊκό κίνημα, για να επικρατήσει ένας εμφύλιος μεταξύ των φτωχών. Τα καθυστερημένα κροκοδείλια δάκρυα και η δήθεν έκπληξη των κυβερνητικών για τις αποκαλύψεις των διασυνδέσεων της Χ.Α. με το ποινικό έγκλημα, τους προστάτες και τα κυκλώματα της νύχτας είναι υποκρισίες.
Στη γειτονιά μας μπορεί οι θρασύδειλοι φασίστες να μην έχουν τολμήσει φανερή παρουσία, αλλά δεν υποτιμάμε ότι στο σκοτάδι της νύχτας έχουν βρωμίσει με αγκυλωτούς σταυρούς και συνθήματα γραφεία συλλογικοτήτων. Δεν παραγνωρίζουμε ότι έχουμε σωματικές απειλές και επιθέσεις και από μη δηλωμένους φασίστες.
Δεν θα αφήσουμε το φασισμό να σηκώσει κεφάλι, πατώντας πάνω στην ανεμελιά μας.
 
Εμείς οι μαθητές, οι νέοι, οι μεγαλύτεροι, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, όλοι,  είμαστε αποφασισμένοι να ξεσκεπάσουμε και να ενημερώσουμε στις γειτονιές μας πόρτα- πόρτα, στις δουλειές μας, στα σχολειά για τον πραγματικό  ρόλο του φασισμού και της Χρυσής Αυγής. Να αντιταχτούμε στον κυρίαρχο «πολιτισμό» της βαρβαρότητας, στο ολοκληρωτικό σύστημα που γεννάει και θρέφει το φασισμό. Με αλληλεγγύη και λαϊκούς αγώνες υπερασπίζουμε τις ζωές μας από τις επιθέσεις νεοναζιστών, κυβέρνησης και τρόικας.
Η Χρυσή Αυγή να μην αποκτήσει παρουσία στη συνοικία του Βύρωνα!
Δεν περνάει ο φασισμός !
Οι φασίστες – νεοναζί δε χωράνε στις γειτονιές μας, δε χωράνε πουθενά !

Αντιφασίστες-στριες του Βύρωνα