Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ


                                 ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ.  Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.

Η Χρυσή Αυγή μετά τις πάμπολλες επιθέσεις, τα μαχαιρώματα και τις δολοφονίες μεταναστών, μετά την επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα, μετά τις προκλήσεις τους στο Μελιγαλά και στα Γιαννιτσά, προχώρησαν σε ένα ακόμα δολοφονικό κτύπημα. Σκότωσαν εν ψυχρώ με μαχαίρι τον Παύλο Φύσσα, 34 χρονών, καλλιτέχνη με αντιφασιστική δράση και τραγούδια, γνωστό ως Killah P. Έγκλημα συμβολικό με την παρουσία της αστυνομίας, που  δεν προσπάθησε να σταματήσει την επίθεση και τον ξυλοδαρμό που προηγήθηκε και να συλλάβει τους δράστες, προφανώς γιατί καλύπτουν συνήθως  τέτοιες επιθέσεις ή και τις εκτελούν απέναντι σε διαδηλωτές, απεργούς, μετανάστες.  Οι δολοφόνοι αποθρασσυμένοι ειδοποίησαν τον εκτελεστή για να ολοκληρώσει το έργο τους.  
Η δολοφονική συμμορία των νεοναζί σηκώνει κεφάλι γιατί : την προβάλλουν οι «αστέρες» δημοσιογράφοι των κυρίαρχων ΜΜΕ, γιατί έχει τις πλάτες και τη χρηματοδότηση κεφαλαιοκρατών, γιατί έχει την κάλυψη των κατεστημένων πολιτικών δυνάμεων και την πλήρη διαπλοκή με τους μηχανισμούς της αστυνομίας. Γιατί εξυπηρετεί τα συμφέροντα κυβέρνησης και τρόικας για κτύπημα του λαϊκού κινήματος και των αγωνιστών, για δημιουργία κλίματος φόβου και ατομισμού,  ώστε να περνούν τα αντιλαϊκά μέτρα εξαθλίωσης και  υποταγής του λαού.
Γιατί η κυρίαρχη ιδεολογία θέλει, σε μια κοινωνία φτώχειας,  ανεργίας, διάλυσης των κοινωνικών παροχών να εντείνει την εκμετάλλευση,  να μην υπάρχει αλληλεγγύη και ξεσηκωμός που θα σαρώσει το σύστημα, αλλά να επικρατήσει  ένας εμφύλιος των φτωχών, που θα σκέφτονται για το διπλανό τους «ο θάνατος σου η ζωή μου», ώστε να μένει στο απυρόβλητο η οικονομική ολιγαρχία.

Όλοι έχουμε καθήκον να μην εφησυχάζουμε απέναντι στη φασιστική προπαγάνδα, την άνοδο της επιρροής της ΧΑ και τις νεοναζιστικές μεθόδους της, αλλά και όσους την πατρονάρουν. Να καταδεικνύουμε τις πληγές του λαού μας και της ανθρωπότητας από το φασισμό με τον πόλεμο, την εξόντωση εκατομμυρίων, το κάψιμο πόλεων και χωριών, τις εκτελέσεις, την επικίνδυνη ιστορική τους συνέχεια και το ρόλο τους στο σήμερα. 
Νέοι και μεγαλύτεροι να μάθουν ότι οι Χρυααυγίτες, όχι μόνο δεν είναι αντισυστημικοί, αλλά είναι χρήσιμοι στους «αλήτες-πολιτικούς», με τους οποίος έχουν τους ίδιους στόχους. Κτυπούν μαζί με το κράτος, την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου,  το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα και τη Μέρκελ. Όταν το λαϊκό κι εργατικό κίνημα εντείνει τους αγώνες τους, όπως τώρα με την απεργία διαρκείας των καθηγητών, των διοικητικών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τους αγώνες στη ΛΑΡΚΟ, στα Τσιμέντα Χαλκίδας, στις βιομηχανίες των αμυντικών συστημάτων και σε άλλους κλάδους εργαζομένων επιτίθενται όπως τα ΜΑΤ, οι δικαστές, τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση ενάντια στους αγωνιστές.    
Ταυτόχρονα με τα παρακρατικά κτυπήματά τους, ο ρόλος τους αποκαλύπτεται στη Βουλή όπου υπηρετούν κανονικά τους χρηματοδότες τους: Ψηφίζουν φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, συναινούν στο πέρασμα της Αγροτικής στο Σάλλα,  εγκρίνουν το Σταυρίδη για πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ (που πούλησε και τον ΟΠΑΠ στον Μελισσανίδη, αλλά πιάστηκε να ταξιδεύει με το ιδιωτικό του αεροπλάνο), που δηλώνουν ότι θα δίνουν τις βάσεις για βομβαρδισμούς, αλλά με ενοίκιο.
Τώρα, που διάφοροι δημοσιογράφοι αναζητούν τον ακριβή ρόλο της Χρυσής Αυγής σε μελλοντικές κυβερνήσεις, ο λαός να μη δείξει καμιά ανοχή και κανένα εφησυχασμό απέναντι στους φασίστες.. Να πολεμήσουμε το φασισμό και τις ιδέες του, παντού στη δουλειά, στη γειτονιά, στα σχολειά, στις ουρές, στα μαγαζιά, στο δρόμο. Να απομονώσουμε τους φασίστες και να αποκαλύπτουμε τον υπόκοσμο και τα συμφέροντα που εκπροσωπούν.
Ο Παύλος Φύσσας, μαζί με το 19χρονο Θανάση Καναούτη που σκοτώθηκε για ένα εισιτήριο, μαζί με τον οικοδόμο Δημήτρη Κοτσαρίδη που πέθανε από τον χημικό πόλεμο της αστυνομίας, μαζί με τον Δημήτρη Χριστούλα και τα θύματα από τις εκατοντάδες αυτοκτονίες, μας δείχνουν ότι πρέπει να σταματήσουμε τη μνημονιακή καταστροφή και τους νοσταλγούς του Χίτλερ.
Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί. Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στο κράτος και το παρακράτος. Αγώνες αποφασιστικοί που αμφισβητούν το σύστημα, τους νόμους και την εξουσία τους, για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας ενάντια στο φασισμό και στο σφαγείο κυβέρνησης-Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ..

Σεπτέμβρης 2013