Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ



ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 Βιώνουμε την αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης- τρόικας-οικονομικής ολιγαρχίας που μας οδηγεί στη φτώχια, την ανεργία, την εξαθλίωση, τη φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων, τη διάλυση των κοινωνικών παροχών, της δημόσιας υγείας και παιδείας. Και όλα αυτά για να χρηματοδοτούνται οι τράπεζες και να εξοφλούνται οι τοκογλύφοι δανειστές που απαιτούν όλο και περισσότερες απολύσεις και συρρίκνωση του δημόσιου.
 Για αυτό κατανοούμε πλήρως το δίκιο του απεργιακού αγώνα διαρκείας των εργαζόμενων στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που έχει ξεκινήσει από τις 10/9/2013. Δεν τσιμπάμε στην κυβερνητική προπαγάνδα που θέλει κάθε φορά να μας πείσει ότι για την αποδόμηση των χώρων φταίνε οι απεργίες και οι διεκδικήσεις.  Κυβερνήσεις και τρόικα διαλύουν όπως και τη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία από το δημοτικό μέχρι την 3βάθμια εκπαίδευση με τη μείωση του προσωπικού, την υποχρηματοδότηση και τη στροφή στον προσανατολισμό της εξυπηρέτησης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων με πολλούς τρόπους και μεθόδους.

Η κυβέρνηση θέλει τη διάλυση και των εργασιακών δικαιωμάτων για να κυριαρχήσει η ζούγκλα της προσωρινής, φτηνής, ελαστικής εργασίας ώστε να είμαστε ένα βολικό εργατικό δυναμικό για τους εγχώριους και ξένους «επενδυτές». Με τις «διαθεσιμότητες»-απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων όχι μόνο θα μείνουν χιλιάδες χωρίς δουλειά, αλλά άμεσα υποσκάπτεται η λειτουργία των ΑΕΙ-ΤΕΙ που έχει ξεκινήσει με τη ληστεία των αποθεματικών τους και τον τελευταίο νόμο για τη λειτουργία τους.  Με τις «μεταρρυθμίσεις» των κυβερνήσεων στην εκπαίδευση όλο και περισσότερο υψώνονται οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση και απομακρύνεται η δυνατότητα να μπορεί η λαϊκή οικογένεια να σπουδάσει τα παιδιά της.

Για αυτό είμαστε μαζί τους στον αγώνα τους που συμβαδίζει με τους αγώνες των άλλων εργαζόμενων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με τους δικούς μας αγώνες.

Για το δικαίωμα στη δουλειά και στη μόρφωση.
Για να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές – αντεργατικές πολιτικές και τις κυβερνήσεις που τις προωθούν.

Σεπτέμβρης 2013