Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Τοποθέτηση της Αριστερής Παρέμβασης Βύρωνα στο δημοτικό συμβούλιο Δάφνης-Υμηττού για το χώρο της ΠΥΡΚΑΛ


Τη Δευτέρα 12/9 μετά από αίτημα όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δήμου Δάφνης-Υμηττού συγκλήθηκε ανοικτό δημοτικό συμβούλιο στο χώρο του παλιού δημαρχείου Υμηττού που ξεκίνησε στις 9 μμ και τέλειωσε μετά τις 3.30 πμ. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης με  υπογραφές ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα : "Συζήτηση και λήψη αποφάσεων για την διεκδίκηση της παύσης κάθε κυβερνητικού σχεδιασμού για τη δημιουργία κυβερνητικού πάρκου στο χώρο της ΠΥΡΚΑΛ συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων", ενώ η δημοτική αρχή που έχει τη στήριξη της Ν.Δ. πρόσθεσε ως πρώτο θέμα "Γνώμη επί της  στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων". Η σχετική πρόσκληση βρίσκεται εδώ.

Πρόκειται για μελέτη που παραγγέλθηκε από την κυβέρνηση και περιγράφει το έργο. Μπήκε σε δήθεν διαβούλευση στις 4/8 η οποία έληξε 2/9, χωρίς να καλεστεί από τη δημοτική αρχή όλο αυτό το διάστημα δημοτικό συμβούλιο, όπως μας κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος της ΜΑΡΙΔΑ, Γ. Μητροβγένης. 

Στη συνεδρίαση η παράταξη της δημοτικής αρχής, που έχει και την πλειοψηφία, καταψήφισε την πρόταση της αντιπολίτευσης για να απορριφθεί η ΣΜΠΕ και ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την ΠΥΡΚΑΛ και ενέκρινε απόφαση που κάνει προτάσεις για να μειωθεί ο αριθμός των υπουργείων που θα μεταγκατασταθούν και μετά από εσωτερικές πιέσεις δικών της συμβούλων πρόσθεσε και το να μην υπάρξει περαιτέρω τσιμεντοποίηση.

Τη συνεδρίαση παρακολούθησαν πλήθος κατοίκων και εκπρόσωποι φορέων. Από το Βύρωνα παραβρεθήκαμε εκ μέρους της Αριστερής Παρέμβασης και πήραμε το λόγο. Επίσης, συμμετείχαν και μέλη της Ανοικτής Πρωτοβουλίας Κατοίκων για την Υπεράσπιση του Λόφου Κοπανά κ.α..

 Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δάφνης-Υμηττού, βρίσκετε ολόκληρη εδώ.

 Μπορείτε να παρακολουθήσετε την τοποθέτηση σε αυτή τη συνεδρίαση της δημοτικής μας συμβούλου, Μαρίας Μπικάκη, πατώντας και εδώ

Από πλευράς Αριστερής Παρέμβασης έχουμε τοποθετηθεί με τις ανακοινώσεις μας για το θέμα της ΠΥΡΚΑΛ αρνούμενοι την περιβαλλοντική καταστροφή και τη χειροτέρευση των όρων διαβίωσης και μετακίνησης που θα φέρει η τσιμεντοποίηση του χώρου με την κατασκευή των υπουργείων. Έχουμε συμμετάσχει σε κινηματικές δράσεις και στη σύσκεψη επιστημονικών φορέων. 

Δείτε σχετικά εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.