Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα την Τετάρτη 28/9 με τα εκκρεμή θέματα από την προηγούμενη συνεδρίαση, αλλά όχι όλα


Την Τετάρτη 28/9 στις 6 μμ συγκαλείται το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα με θέματα που είχαν θέσει παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο προηγούμενο συμβούλιο ημ. 14/9/2022 και δεν συζητήθηκαν τότε.

Τα θέματα είναι: 

1. Συζήτηση για την Ποιότητα Ζωής στην Πόλη του Βύρωνα

2. Συζήτηση αναφορικά με την προωθούμενη από την Κυβέρνηση μεταφορά 9 Υπουργείων και 4 Ανεξάρτητων Αρχών στον χώρο της «ΠΥΡΚΑΛ»

3. Αύξηση του ενεργειακού κόστους στη λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου και τρόποι αντιμετώπισης

Το 2ο θέμα για την μετατροπή της ΠΥΡΚΑΛ σε κυβερνητικό πάρκο μπήκε με κοινή επερώτηση. Δημοσιοποιούμε την κοινή εισήγησή μας σε άλλη ανάρτηση. Δείτε εδώ.

Πλην, όμως, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το ότι δεν περιλαμβάνεται στην πρόσκληση το θέμα της "Ζωντανής Αναμετάδοσης των συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων", που έχει καταργηθεί από τη δημοτική αρχή και το οποίο είχαμε θέσει σε προηγούμενα δημοτικά συμβούλια. 

Στο δημοτικό συμβούλιο ημ. 14/9 υπήρξε απόφαση του συμβουλίου, όπως και δέσμευση του προέδρου ότι το θέμα θα συζητηθεί κανονικά στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. 

Δείτε τη σχετική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ημ. 14/9  στο βίντεο από τη δική μας αναμετάδοση στο χρονικό σημείο από 1.04'.58'' έως  1.12'.22'' πατώντας σύνδεσμο εδώ.