Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Επερώτηση για τα νέα προβλήματα στη (μη) στέγαση του 4ου νηπιαγωγείου


ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 14/9, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ  ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ 4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ και ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς να έχει ακόμα τακτοποιηθεί η στέγαση των παιδιών του 4ου νηπιαγωγείου. Το κτίριο του ιδιωτικού παιδικού σταθμού επί της οδ. Παναγή Τσαλδάρη & Αρύββου, που νοικιάστηκε με απόφαση και ευθύνη της δημοτικής αρχής για 12 χρόνια για να στεγάσει ένα τμήμα των  νηπίων, ενημερωθήκαμε ότι έκλεισε αμέσως μετά το χθεσινό αγιασμό και οι γονείς των νηπίων μπορούν να ξαναπάνε τα νήπια μετά από 2 μέρες. Επίσης, το κτίριο της οδ. Ταύρου που η δημοτική αρχή αποφάσισε να στεγαστούν-στριμωχτούν τα άλλα 2 τμήματα του 4ου νηπιαγωγείου είναι ακατάλληλο για όλα τα νήπια.

Για την απόφαση της δημοτικής αρχής για την ενοικίαση αυτού του χώρου της οδ. Παναγή Τσαλδάρη δεν έχει ενημερωθεί  το δημοτικό συμβούλιο και δεν έχει την έγκρισή του. Τα προβλήματα είναι πολλαπλά όπως έχουμε επισημάνει και στις σχετικές μας ανακοινώσεις εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.

Ζητάμε να υπάρξει ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο ημ. 14/9/2022 και συζήτηση για το θέμα και τους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής για τη στέγαση και για την ενοικίαση του  κτιρίου της οδ. Παναγή Τσαλδάρη, να έρθουν τα στοιχεία με τα οποία το κτίριο κρίθηκε κατάλληλο και τα στοιχεία για το πώς έγινε η προκήρυξη για την αναζήτηση του χώρου και προσδιορίσθηκε το ύψος του μισθώματος και η διάρκεια της μίσθωσης.

Επιμένουμε ότι για τις ανάγκες των παιδικών σταθμών και των νηπιαγωγείων υπάρχουν και μπορούν να βρεθούν κατάλληλοι χώροι σε κάθε γειτονιά με αγορές και απαλλοτριώσεις (Κολοκοτρώνη, Βουτζά κ.α.), ώστε να λειτουργούν ενιαία οι μονάδες και με σύγχρονες υποδομές και κτίρια. Η πολιτική βούληση και ο προσανατολισμός για πολιτική κάλυψης των λαϊκών αναγκών από τη δημοτική αρχή, την περιφέρεια, τις κυβερνήσεις απουσιάζουν, ενώ αντίθετα κινούνται, ανάλογα και με τις δυνατότητες των εξουσιών τους, στην κατεύθυνση εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.

13/9/2022   

Για την Αριστερή Παρέμβαση Βύρωνα, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Μπικάκη