Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Γιάννης Μίχας (Dave): Γιατί Αριστερή Παρέμβαση


Ποτέ δεν πίστευα ότι οι εκλογές αλλάζουν ουσιαστικά τα πράγματα ή μάλλον ίσως και να τα αλλάζουν αλλά ποτέ προς το πραγματικό συμφέρον των πολλών. Θα ήταν κάπως αφύσικο ένα συνολικό σύστημα που έχει ως κεντρικό του άξονα την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο με σκοπό την εμπορευματοποίηση κάθε ανθρώπινης διαπροσωπικής σχέσης έχοντας το κέρδος πάνω απ' όλα και από όλους, να σου παρέχει το ίδιο μια εκλογική διαδικασία χωρίς να την ελέγχει ουσιαστικά.

Πόσο μάλλον σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που επί της ουσίας δεν υπήρξε ποτέ εξουσία αλλά κυβερνήσεις. Γιατί αυτοί που πραγματικά εξουσιάζουν και βάζουν κάθε φορά τα τσιράκια τους να εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους (δηλαδή το Κράτος), δεν τους βλέπουμε και δεν τους ξέρουμε καν ή τουλάχιστον όχι όλους. Όμως ακόμα και σε αυτό το εκ των πραγμάτων άνισο και ελεγχόμενο παιχνίδι υπάρχουν κάποιες φωνές που παραμένουν ανόθευτες, ρομαντικές και αντιμάχονται με σθένος όλη αυτή τη σαπίλα και την αγριότητα, παρ ' όλο που τα μέσα και τα όπλα δεν είναι ίσα και ίδια για όλους.

Εδώ στον Βύρωνα, στην πόλη που μεγάλωσα και ζω ακόμα από τα 5 μου χρόνια, γνωρίζω προσωπικά κάποιους ανθρώπους που ακόμα κι αν διαφωνώ με αρκετά ζητήματα, δεν μπορώ να μην αναγνωρίζω τις αγνές προθέσεις τους, τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ τους αγώνα και όχι το δήθεν νοιάξιμο του life style και των δημοσίων σχέσεων ή της αυτοπροβολής για προσωπικά και μόνο οφέλη... Με κάποιους ανθρώπους γνωριστήκαμε στον δρόμο, παλέψαμε μαζί, συγκρουστήκαμε, διαφωνήσαμε, ίσως και χαθήκαμε και λίγο κάποτε αλλά ο αμοιβαίος σεβασμός και η βαθιά εκτίμηση δεν έσβησαν ποτέ...

Αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν εγώ τους στηρίζω για όλους τους παραπάνω λόγους. Δεν θα επεκταθώ καθόλου στο πολιτικό σκέλος της συγκεκριμένης συλλογικότητας αφού προσπαθεί και το κάνει γνωστό με κάθε τρόπο και επίσης όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται μπορεί να περάσει από την Χ. Σμύρνης καθημερινά μετά τις 18:30 και να αλληλεπιδράσει μαζί τους.

Dave (Φράξια)