Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Ρεπορτάζ από την εκλογική συγκέντρωση της Αριστερής Παρέμβασης


Μέσα σε ένα ζεστό και συντροφικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα το απόγευμα της Κυριακής 19/5/2019 στο πάρκο Καραολή και Δημητρίου. 

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο δημοτικός σύμβουλος της Αριστερής Παρέμβασης Σταύρος Τζιορτζιώτης, ο οποίος παρουσίασε ορισμένα κρίσιμα συμπεράσματα από την εμπειρία της συμμετοχής μας στο δημοτικό συμβούλιο και το πως λειτουργεί σήμερα ο δήμος σαν γρανάζι του κεντρικού κράτους μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια των μνημονίων και της Ε.Ε. με συρρίκνωση των κοινωνικών υπηρεσιών και ρόλο φορομπήχτη. 

Στη συνέχεια μίλησε ο Σπύρος Χαϊκάλης υποψήφιος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, ο οποίος αναφέρθηκε στις πολιτικές της Περιφέρειας και του κράτους, τους σχεδιασμούς τους που υποβαθμίζουν τις συνθήκες ζωής και το περιβάλλον, τις διαφορές της ΑΑΑ με τις προσεγγίσεις άλλων κινήσεων της αριστεράς για αυτά τα θέματα. 

Μετά πήρε το λόγο ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα Παύλος Αναστούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στη δράση της Αριστερής Παρέμβασης, στις επιπτώσεις που έχει η δεκαετής πια εφαρμογή των μνημονίων στη ζωή μας (πετσόκομμα των δικαιωμάτων μας, παγίωση των ελάχιστων προσδοκιών από τον κόσμο κλπ). Επίσης αναφέρθηκε και στο τοπικό επίπεδο, με την αντικατάσταση των δικαιωμάτων σε εργασία, μισθούς, ασφάλιση, υγεία, πρόνοια, με επιδόματα και οχτάμηνες συμβάσεις εκ μέρους των Δημοτικών αρχών. Τόνισε επίσης την ανάγκη να ξεφύγουμε από τη μοιρολατρία, την εμπέδωση της αντίληψης των μειωμένων προσδοκιών, να σπάσει επιτέλους, η λογική του ωφελούμενου. 

Να υπάρξει ενεργοποίηση των κατοίκων με συλλογικότητες αγώνα και αλληλεγγύης, να υπάρξει διεκδικητική πάλη για τα δικαιώματά μας και όχι ανάθεση. Να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε και μας ανήκει. Να στηριχτεί και να ενισχυθεί η Αριστερή Παρέμβαση και με ψήφο στις εκλογές για να υπάρχει αντιπροσώπευση στο δημοτικό συμβούλιο και να δυναμώσει η φωνή των "από κάτω". 
Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα 20λεπτο βίντεο από τη δράση της Αριστερής Παρέμβασης το προηγούμενο διάστημα. Το βίντεο θα αναρτηθεί σύντομα, στο κανάλι μας στο youtube.