Οι δύο παρατάξεις της Ν.Δ. του Γώγου και του Μπαντή, πιστές στη συντηρητική δεξιά πολιτική, στάθηκαν με φανατισμό υπέρ της ανταποδοτικότητας, της εμπορευματοποίησης και της εισχώρησης ιδιωτών στις δημοτικές λειτουργίες. Σε κρίσιμα ζητήματα κινήθηκαν στην ίδια γραμμή με τη δημοτική αρχή, όπως στις τελικές ψηφοφορίες, π.χ. στην έγκριση των προϋπολογισμών, δημ. τελών όπου η παράταξη Γώγου έδινε έγκριση.
Η παράταξη του Σωτηρόπουλου, όπως και η παράταξη του Κόνσουλα, αντιπολιτεύθηκαν συμπολιτευόμενες, αφού δεν έχουν προσέγγιση που να εναντιώνεται ουσιαστικά στις αντιλαϊκές πολιτικές, μιας και συμφωνούν με τους νόμους Καλλικράτη & Κλεισθένη.
Η Λαϊκή Συσπείρωση στο δημοτικό συμβούλιο, παρά τις γενικά σωστές αναφορές για το σύστημα, αρνήθηκε την κοινή δράση με άλλους αγωνιζόμενους φορείς και κάποιες φορές και την κοινή στάση στα δημοτικά συμβούλια, που θα μπορούσε να φέρει αποτελέσματα στην ανάσχεση αντιλαϊκών αποφάσεων. Ενώ έδωσε και συναίνεση για χρήση προσωρινής ελαστικής εργασίας και λήψη δανείου για αντικατάσταση στήλων του δημοτικού φωτισμού, ώστε να καλύψει αντίστοιχες επιλογές σε δήμους όπου διοικούν παρατάξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι που αποχώρησαν από τη Στάση Βύρωνα, δεν είχαν την ίδια στάση σε μια σειρά θέματα και κάποιοι έλειπαν σε κρίσιμες ψηφοφορίες. Τώρα κατεβαίνουν με 2 διαφορετικά ψηφοδέλτια.