Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Δημοτικό Συμβούλιο: Η στάση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης


Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
[απόσπασμα από την Διακήρυξη της ΑΡ.ΠΑ.-2019. Όλη η Διακήρυξη εδώ]

Οι δύο παρατάξεις της Ν.Δ. του Γώγου και του Μπαντή, πιστές στη συντηρητική δεξιά πολιτική, στάθηκαν με φανατισμό υπέρ της ανταποδοτικότητας, της εμπορευματοποίησης και της εισχώρησης ιδιωτών στις δημοτικές λειτουργίες. Σε κρίσιμα ζητήματα κινήθηκαν στην ίδια γραμμή με τη δημοτική αρχή, όπως στις τελικές ψηφοφορίες, π.χ. στην έγκριση των προϋπολογισμών, δημ. τελών όπου η παράταξη Γώγου έδινε έγκριση.

Η παράταξη του Σωτηρόπουλου, όπως και η παράταξη του Κόνσουλα, αντιπολιτεύθηκαν συμπολιτευόμενες, αφού δεν έχουν προσέγγιση που να εναντιώνεται ουσιαστικά στις αντιλαϊκές πολιτικές, μιας και συμφωνούν με τους νόμους Καλλικράτη & Κλεισθένη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο δημοτικό συμβούλιο, παρά τις γενικά σωστές αναφορές για το σύστημα, αρνήθηκε την κοινή δράση με άλλους αγωνιζόμενους φορείς και κάποιες φορές και την κοινή στάση στα δημοτικά συμβούλια, που θα μπορούσε να φέρει αποτελέσματα στην ανάσχεση αντιλαϊκών αποφάσεων. Ενώ έδωσε και συναίνεση για χρήση προσωρινής ελαστικής εργασίας και λήψη δανείου για αντικατάσταση στήλων του δημοτικού φωτισμού, ώστε να καλύψει αντίστοιχες επιλογές σε δήμους όπου διοικούν παρατάξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που αποχώρησαν από τη Στάση Βύρωνα, δεν είχαν την ίδια στάση σε μια σειρά θέματα και κάποιοι έλειπαν σε κρίσιμες ψηφοφορίες. Τώρα κατεβαίνουν με 2 διαφορετικά ψηφοδέλτια.

Σε μια σειρά ζητήματα που κρίνονται στο δήμο δεν εναντιώθηκαν, όπως πχ., στην λήψη δανείων, σε προσλήψεις με προσωρινή-ελαστική εργασία, σε απολύσεις συμβασιούχων. Τώρα δεν φαίνεται από τις διακηρύξεις τους ξεκάθαρα αν θα έχουν διαφορετική προσέγγιση από αυτή του παρελθόντος, που τους οδηγούσε σε συναίνεση με τη δημοτική αρχή. Αναμένουμε τη συνέχεια.