Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Γιάννης Φραγκιαδάκης: Γιατί Αριστερή Παρέμβαση στον Βύρωνα;


Γιατί Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών;
αναδημοσίευση από την εφημερίδα  ΠΡΙΝ 


Η απόφαση να στηρίξω την Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα (ΑΡΠΑ) βασίζεται σε δύο λόγους, απ' τη μια στην επιβράβευση της αγωνιστικής της συνέπειας εδώ και 25 ολόκληρα χρόνια και απ' την άλλη στην εμπιστοσύνη και την εκτίμηση που έχω στα μέλη της. Η συνεχής, δυναμική και πολύπλευρη παρουσία της ΑΡΠΑ εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου και ο νέος επικεφαλής Παύλος Αναστούλης, με τον οποίο μας συνδέει μια πολυετής κινηματική σχέση, με έπεισαν να συμμετάσχω στον καλό αυτό αγώνα.

Βαδίζοντας ένα άλλο, πιο διαχειριστικό μονοπάτι, υπήρξα δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη που ακόμη διοικεί τον Βύρωνα. Γρήγορα κατάλαβα ότι, όταν τα όμορφα λόγια έρχονται στα πράγματα αλλά δεν συνοδεύονται από ουσιαστική ριζοσπαστική διάθεση που να φτάνει ως τη σύγκρουση με κατεστημένες νοοτροπίες και πολιτικές, με το κεντρικό κράτος και με τις επιλογές της ΕΕ, τότε, όπως συμβαίνει με τη Στάση Βύρωνα, αναπαράγεται το ίδιο σκηνικό-μονόδρομος, αυτή τη φορά με «αριστερή» μπογιά.

Ακριβώς λοιπόν επειδή αντιπαλεύω αυτή την -αυτοδιοικητική αλλά και κεντρικοπολιτική, αναποτελεσματική απ' τη φύση της ή στην εφαρμογή της- πολιτική, στηρίζω και συμμετέχω στην προσπάθεια της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα να γίνει η φωνή των από τα κάτω, που θα προστατεύει ουσιαστικά τον Υμηττό, που θα στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους και στις συλλογικότητες της πόλης και στις δράσεις που επιτελούν, που θα υπερασπίζεται τον Δημόσιο Χώρο και τα Κοινά, που θα προτείνει και θα ορίζει, έστω και εντός του υπάρχοντος συστήματος, ένα τοπικό αντιπαράδειγμα, που θα γίνεται ιμάντας μεταβίβασης αλλά και πυροκροτητής των αναγκών και των αγώνων για μια καλύτερη, ομορφότερη και δικαιότερη πόλη.

* Εκπαιδευτικός της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας, πρώην δημοτικός σύμβουλος Δήμου Βύρωνα (2014-17), με τη Στάση Βύρωνα