Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα κατά της εισόδου της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια

Από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. ημ. 14 Σεπτεμβρίου '22: "...Στη συνέχεια ο Πρόεδρος έθεσε υπόψη των μελών του Σώματος σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε η παράταξη «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ», αναφορικά με την εγκατάσταση Αστυνομίας στους χώρους των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά. Οι Δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ», «Μαζί για τον Βύρωνα» & «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΥΡΩΝΑ», αποχώρησαν κατά τη συζήτηση και ψήφιση του θέματος.

 ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ μετά το πέρας της ως άνω διαδικασίας, ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ. Υιοθετεί το κάτωθι ψήφισμα της Δημοτικής Παράταξης «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ», ως έχει:

Τις τελευταίες μέρες βιώνουμε στην περιοχή μας την καθημερινή παρουσία δυνάμεων καταστολής με κλούβες και ΜΑΤ έξω από την πύλη εισόδου του ΕΚΠΑ επί της οδού Ούλοφ Πάλμε και αυτό συμβαίνει εν μέσω εξεταστικής περιόδου και εγγραφών των νεοεισαχθέντων φοιτητών. Η εικόνα της αστυνομοκρατίας είναι ο πρόλογος της επιχείρησης εγκατάστασης αστυνομίας μέσα στις σχολές σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση.

Στόχος τους είναι τα πανεπιστήμια από χώροι ανοικτοί για τους φοιτητές και φιλόξενοι για εκδηλώσεις φορέων και συλλογικοτήτων των κατοίκων και των περίοικων, χώροι ασύλου και ελεύθερης διακίνησης ιδεών, να μετατραπούν σε χώρους αποστειρωμένους, κλειστούς, χωρίς φοιτητικό συνδικαλισμό, με τη συνεχή επιτήρηση της αστυνομίας και τη διαρκή παρέμβασή της στις διαδικασίες των φοιτητών. Ενώ ταυτόχρονα προωθείται η επέλαση των ιδιωτικών συμφερόντων και των επιχειρήσεων στη 3βάθμια εκπαίδευση με πολλούς τρόπους και μορφές.

Για να δικαιολογηθεί η κυβερνητική απόφαση για την πανεπιστημιακή αστυνομία παρουσιάζονται με συνεχή προπαγάνδα από τα φίλια στην κυβέρνηση ΜΜΕ τα πανεπιστήμια ως χώροι ανομίας. Δηλώνουμε ως Δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα ότι είμαστε αντίθετοι με την εγκατάσταση αστυνομίας στους χώρους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και με την παρουσία της αστυνομίας στις πύλες τους. Ζητάμε την άμεση απόσυρσή της".