Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Τρίτη 6 Σεπτέμβρη στις 7 μμ, συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς της Μαλαματίνας, έξω από το υπουργείο εργασίας (Σταδίου 29)

I. Η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στην Μαλαματίνα με το κάλεσμα για τη Θεσσαλονίκη:

Σωματείο  Εργατοϋπαλλήλων

Επιχείρησης  ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Έδρα Θεσσαλονίκη- Γραφεία : Φιλίππου 43 – Τ.Κ. 54631 – τηλ. 2310228980  &  2310233862

email:somateiomalamatina@gmail.com   Θεσσαλονίκη   2/9/2022 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στην επιχείρηση «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»  και οι αγωνιζόμενοι απεργοί απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση προς όλο τον εργατόκοσμο της Θεσσαλονίκης, τα συνδικάτα, τις κοινωνικές οργανώσεις και τους αλληλέγγυους πολίτες σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2022  η  ώρα  18.30  μπροστά στα γραφεία του Σωματείου  και  της Ομοσπονδίας  μας (Φιλίππου 43).

Η απεργοσπασία και ο εργοδοτικός αυταρχισμός δεν θα περάσουν

Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις και να επαναλειτουργήσει το   εργοστάσιο

#  #  #  #  #  #  #  #

II. Το κάλεσμα για την συγκέντρωση στην Αθήνα:

 Αγωνιστική Ταξική Ενότητα (ιδιωτικός τομέας) - Παρεμβάσεις (δημόσιος τομέας)

Η κυβέρνηση, με ΜΑΤ και χημικά, στηρίζει την εργοδοσία και χτυπά τους εργάτες στην Μαλαματίνα. Η τρομοκρατία δε θα περάσει. NIKH στην ΑΠΕΡΓΙΑ! Καλούμε σε κινητοποίηση αλληλεγγύης την Τρίτη 6 Σεπτέμβρη στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) στις 7:00μμ. Να δυναμώσει ο κοινός αγώνας των εργαζόμενων

Την ημέρα εκείνη το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στην επιχείρηση «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» και οι αγωνιζόμενοι απεργοί απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση προς όλο τον εργατόκοσμο της Θεσσαλονίκης, τα συνδικάτα, τις κοινωνικές οργανώσεις και τους αλληλέγγυους πολίτες σε συγκέντρωση.

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των απεργών της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, Απαιτούμε την ανάκληση των 15 άδικων απολύσεων που όλοι είναι μέλη του σωματείου, την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Καταγγέλλουμε την άγρια αστυνομική επίθεση, με χημικά, ξύλο, τραυματισμούς και συλλήψεις, που πραγματοποιήθηκε μετά από κυβερνητική εντολή την Τετάρτη 31/8 ενάντια στους απεργούς του εργοστασίου Μαλαματίνα και αλληλέγγυους. Κατά την επίθεση οι αστυνομία τραυμάτισε τουλάχιστον 5 απεργούς, μέλη της διοίκησης του σωματείου και αλληλέγγυους.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ, με την καθοδήγηση στελεχών της εταιρίας, προχώρησαν στη βίαιη αυτή επίθεση προκειμένου να βάλουν απεργοσπάστες στο εργοστάσιο για να σταματήσουν τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που ξεδιάντροπα συντάσσεται με τα εργοδοτικά συμφέροντα που απροκάλυπτα υπερασπίζεται χρησιμοποιώντας ΜΑΤ και εισαγγελείς. Αντίθετα, για τους εργαζόμενους επιφυλάσσουν φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση και άφθονη καταστολή, όταν παλεύουν για τα δικαιώματά τους και δε σκύβουν το κεφάλι. Να μην τους το επιτρέψουμε!

Έχουν τεράστιες ευθύνες ο υπουργός Εργασίας Χατζηδάκης και ο υπουργός Ενέργειας Σκρέκας ενώ η κυβερνητική πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς πρόκειται για μια επιχείρηση που απέλυσε εργαζόμενους αφού με κυβερνητική εντολή της διαγράφηκαν τα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία! Εξάλλου η κυβέρνηση μέσα από το τερατούργημα Χατζηδάκη έχει λύσει ακόμα περισσότερο τα χέρια της εργοδοσίας να τσακίζει εργασιακά δικαιώματα, να χειροτερεύει τις συμβάσεις εργασίας, να προωθεί τις απολύσεις, να ποινικοποιεί όσους αγωνίζονται.

Οι εργαζόμενοι της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ σε αυτόν τον αγώνα δεν είναι μόνοι. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων, η νίκη τους θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης. Η ανάγκη της μαζικής κι έμπρακτης αλληλεγγύης όλων των σωματείων και των συλλογικοτήτων του λαού πρέπει να δυναμώσει.

  • Κάτω τα χέρια από τους απεργούς της «Μαλαματίνα», να σταματήσει κάθε δίωξη.
  • Έξω τα ΜΑΤ και η αστυνομία και να γυρίσουν οι απολυμένοι στη δουλειά.
  • Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τώρα με ικανοποίηση των εργατών!
  • Αγώνας για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ