Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Απόφαση δημοτικού συμβουλίου Βύρωνα ενάντια στην εγκαθίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας

Στο δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα ημ. 14/9/2022 κατατέθηκε η παρακάτω πρόταση ψηφίσματος από την Αριστερή Παρέμβαση Βύρωνα κατά της εγκαθίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας. 

Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα, όπως φαίνεται στο πρακτικό που είναι αναρτημένο στη Διαύγεια εδώ, με αποχώρηση των παρατάξεων "Νέα Εποχή"-Γώγος και "Μαζί για τον Βύρωνα"-Μπαντής (στηρίζονται από τη Ν.Δ.) καθώς και από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" (στηρίζεται από το ΚΚΕ), οι οποίες αποχώρησαν κατά τη συζήτηση και ψήφιση του θέματος. Σημειώνουμε ότι δεν κατατέθηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση άλλη σχετική πρόταση. 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΗΜ. 14/9/2022: ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Τις τελευταίες μέρες βιώνουμε στην περιοχή μας την καθημερινή παρουσία δυνάμεων καταστολής με κλούβες και ΜΑΤ έξω από την πύλη εισόδου του ΕΚΠΑ επί της οδ. Ούλοφ Πάλμε και αυτό συμβαίνει εν μέσω εξεταστικής περιόδου και εγγραφών των νεοεισαχθέντων φοιτητών. Η εικόνα της αστυνομοκρατίας είναι ο πρόλογος της επιχείρησης εγκατάστασης αστυνομίας μέσα στις σχολές σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση.

Στόχος τους είναι τα πανεπιστήμια από χώροι ανοικτοί για τους φοιτητές και φιλόξενοι για εκδηλώσεις φορέων και συλλογικοτήτων των κατοίκων και των περίοικων, χώροι ασύλου και ελεύθερης διακίνησης ιδεών, να μετατραπούν σε χώρους αποστειρωμένους, κλειστούς, χωρίς φοιτητικό συνδικαλισμό, με τη συνεχή επιτήρηση της αστυνομίας και τη διαρκή παρέμβασή της στις διαδικασίες των φοιτητών. Ενώ, ταυτόχρονα προωθείται η επέλαση των ιδιωτικών συμφερόντων και των επιχειρήσεων στην 3βάθμια εκπαίδευση με πολλούς τρόπους και μορφές.

Για να δικαιολογηθεί η κυβερνητική απόφαση για την πανεπιστημιακή αστυνομία παρουσιάζονται με συνεχή προπαγάνδα από τα φίλια στην κυβέρνηση ΜΜΕ τα πανεπιστήμια ως χώροι ανομίας.

Δηλώνουμε ως δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα ότι είμαστε αντίθετοι με την εγκατάσταση αστυνομίας στους χώρους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, με την παρουσία της αστυνομίας στις πύλες τους. Ζητάμε την άμεση απόσυρσή της. 

Για την Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα