Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Ρεπορτάζ από την σημερινή απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση στην Αθήνα

Δυναμικό «παρών» έδωσαν εργαζόμενοι σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν ΕΚΑ, ΑΔΕΔΥ και εκατοντάδες σωματεία από όλη την Ελλάδα.

Τηρώντας πιστά όλα τα μέτρα προστασίας, με μάσκες και αποστάσεις, και παρά την ασφυκτική αστυνομοκρατία, οι απεργοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και το υπουργείο Εργασίας και πραγματοποίησαν διαδήλωση προς την Ομόνοια.

Κεντρικό αίτημα της 24ωρης απεργίας, εκτός από την απόσυρση του νομοσχεδίου Βρούτση που ισοπεδώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων, είναι η άμεση στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον προϋπολογισμό του 2021 προβλέπεται περαιτέρω μείωση των ήδη πενιχρών κονδυλίων για τη δημόσια Υγεία!

Η σημερινή συγκέντρωση αποτέλεσε δυναμική απάντηση στο κλίμα φόβου και σιωπής που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση, ώστε κανείς να μη διαμαρτύρεται, μεταξύ άλλων, και για τους δεκάδες θανάτους από κορωνοϊό που καταγράφονται πλέον κάθε μέρα στα νοσοκομεία όλης της χώρας, λόγω των τραγικών χειρισμών της στο ζήτημα της πανδημίας. Θα ακολουθήσει και άλλο υλικό!


 πηγή: Μένουμε Ενεργοί