Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Πανεργατική απεργία 26 Νοεμβρίου - Απεργούμε για ψωμί, δουλειά, υγεία, ελευθερία!

Στις 26 Νοέμβρη απεργούμε!

Δεν πάμε για δουλειά, κλείνουμε τους υπολογιστές, τα κινητά και τα τάμπλετ της τηλεργασίας!

Συμμετέχουμε μαζικά, με όλα τα μέσα προστασίας και αποστάσεις, στην απεργιακή συγκέντρωση που θα αναπτυχθεί στην πλ. Κλαυθμώνος – υπουργείο Εργασίας στις 11:00 και στην πορεία που θα ακολουθήσει

Δελτίο τύπου από τη νέα σύσκεψη αγώνα την Κυριακή 22/11

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και με μεγάλη συμμετοχή την Κυριακή 22/11 η νέα σύσκεψη αγώνα συνδικαλιστικών κινήσεων, σχημάτων, ταξικών συνδικαλιστών, αγωνιστών κι αγωνιστριών από πολλούς χώρους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ενόψει της απεργίας της 26ης Νοέμβρη, σε συνέχεια της προηγούμενης (δείτε εδώ). Αναδείχτηκε η ανάγκη οι εργαζόμενοι κι ο λαός να συνεχίσουμε τους αγώνες για την προστασία της ζωής και των δικαιωμάτων μας, καθώς η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης για την πανδημία προκαλεί τραγικές συνέπειες, ενώ συνεχίζεται αδιάκοπα η επίθεση στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα από κυβέρνηση και εργοδοσία.

Μετά την αγωνιστική παρακαταθήκη των χιλιάδων διαδηλωτών που κατέβηκαν στο δρόμο, σπάζοντας έμπρακτα την χουντικής έμπνευσης απαγόρευση σε όλη τη χώρα, για να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου και να παλέψουν ενάντια στην επίθεση, η απεργία στις 26 Νοέμβρη αποτελεί μια σημαντική μάχη που πρέπει να δοθεί με μαζικούς όρους από τους εργαζόμενους και το λαό. Με το όργιο κρατικής βίας και καταστολής, με εξοντωτικά πρόστιμα, απειλές, προσαγωγές και συλλήψεις, το σύστημα προσπαθεί να διαμορφώσει κλίμα τρομοκρατίας ώστε να τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα και τις κατακτήσεις ανενόχλητο. Να μην περάσει!

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιτίθεται στο λαό και τη νεολαία με το ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης» για να αποκρύψει ότι, όπως και σ’ όλο το διάστημα από την εμφάνιση της πανδημίας, δεν είναι διατεθειμένη ούτε τώρα που κρούσματα, διασωληνωμένοι και νεκροί αυξάνονται δραματικά, να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας του λαού. Δεν κάνει τίποτα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, δημιουργία ΜΕΘ και ενίσχυση των δομών περίθαλψης, για μαζικά και δωρεάν τεστ, για ενίσχυση των ΜΜΜ, για προσλήψεις στα σχολεία, για μέτρα προστασίας στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς. Αντίθετα, ευθυγραμμίζεται με τους ιμπεριαλιστές και ξοδεύει δισεκατομμύρια για νέα εξοπλιστικά προγράμματα. Τη δέσμευση στις ίδιες ακριβώς κατευθύνσεις αποτυπώνει και ο προϋπολογισμός που κατέθεσε για την επόμενη χρονιά.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της ΝΔ (συνεχίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων) δίνει τα πάντα στο κεφάλαιο. Αξιοποιώντας την πανδημία, ψήφισε μια σειρά από αντιδραστικά μέτρα που εκτίναξαν την ανεργία και την εργασιακή ανασφάλεια, ψήφισε τον πτωχευτικό κώδικα, προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις. Ετοιμάζεται να καταθέσει ένα προκλητικό αντεργατικό νομοσχέδιο που θέλει να σαρώσει τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, να επιβάλει ασφυκτικό έλεγχο στα σωματεία, δημιουργώντας ένα εντελώς αντιδραστικό τοπίο στους χώρους εργασίας. Συγκεκριμένα, προβλέπει δεκάωρη δουλειά, πλήρη ευελιξία για τις επιχειρήσεις, κατάργηση της απεργίας, ποινικοποίηση των αγώνων και ριζική περιστολή του δικαιώματος στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση.

Καμία συναίνεση – Καμιά αναμονή! Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό

Η κυβέρνηση επιστρατεύει την αστυνομοκρατία και την καταστολή των αγώνων για να κάμψει τις λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στην εγκληματική της πολιτική. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να σπάσει το παρατεταμένο συνδικαλιστικό lockdown και την απραξία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που προσφέρει στήριξη στην κυβέρνηση, στο ΣΕΒ και στις επιχειρήσεις. Η απεργία στις 26 Νοέμβρη είναι υπόθεση του συνόλου των εργαζόμενων. Με πραγματικούς εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες, να δώσουμε τη μάχη ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική της.

Στις 26 Νοέμβρη απεργούμε!
Δεν πάμε για δουλειά, κλείνουμε τους υπολογιστές, τα κινητά και τα τάμπλετ της τηλεργασίας!
Συμμετέχουμε μαζικά, με όλα τα μέσα προστασίας και αποστάσεις, στην απεργιακή συγκέντρωση που θα αναπτυχθεί στην πλ. Κλαυθμώνος – υπουργείο Εργασίας στις 11:00 και στην πορεία που θα ακολουθήσει

Τώρα και όχι αύριο διεκδικούμε:

§ Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων. Δεν θα πληρώσουν ο λαός κι η νεολαία τα σπασμένα της κρίσης του συστήματός τους.

§ Ίση, πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλες και όλους. Δωρεάν, μαζικά τεστ στο λαό. Μόνιμες προσλήψεις, νέες μονάδες ΜΕΘ σε όλα τα νοσοκομεία. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας χωρίς αποζημίωση για τους ιδιώτες επιχειρηματίες.

§ Να μην κατατεθεί ο αντεργατικός αντισυνδικαλιστικός νόμος Βρούτση. Όχι στην κατάργηση του 8ώρου και της απεργίας. Όχι στη δίωξη των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης.

§ Όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία της υγείας μας δωρεάν για όλο το λαό. Αύξηση των δρομολογίων των ΜΜΜ και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

§ Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των Π.Ν.Π. για τις άδειες Ειδικού Σκοπού που οδηγούν τους εργαζόμενους γονείς σε στέρηση της κανονικής άδειας ή σε άδειες άνευ αποδοχών.

§ Καμία απόλυση. Ακύρωση όλων των απολύσεων από την αρχή της πανδημίας. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πλήρη δικαιώματα. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους. Κανένας εργαζόμενος στη δουλειά χωρίς μέτρα προστασίας. Ειδικές άδειες σε όλα τα μέλη ευπαθών ομάδων και στους συνοικούντες. Να πληρώσει η εργοδοσία για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων ασφαλείας, και ειδικά στις γραμμές παραγωγής.

§ Πλήρη κάλυψη των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που αναστέλλουν τη λειτουργία τους.

§ Δωρεάν ασφαλείς σπουδές για όλους τους μαθητές και φοιτητές, ενάντια στους ταξικούς φραγμούς. Ολιγομελή τμήματα μαθητών (μέχρι 15 μαθητές ανά τάξη), μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών.

§ Όχι στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα και στις πολεμικές δαπάνες.

§ Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Μπλόκο στους πλειστηριασμούς. Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία.

§ Κάτω τα χέρια από τους αγώνες, τις καταλήψεις, τις διαδηλώσεις και τη συνδικαλιστική δράση. Καμία απαγόρευση στη δράση των σωματείων. Όχι στην αστυνομοκρατία. Να καταργηθεί ο νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Καμία νομιμοποίηση στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και στις τηλε-εκλογές. Καμία νομιμοποίηση του μητρώου πραγματικών δικαιούχων.

§ Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα. Να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία όλοι οι συλληφθέντες και να ακυρωθούν όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους διαδηλωτές στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Δεν αποδεχόμαστε καμία καραντίνα στις διεκδικήσεις και στους αγώνες μας

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΣΧΗΜΑΤΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

την απεργία έχουν κηρύξει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), κατά τόπους εργατικά κέντρα σε όλη την χώρα και η ΑΔΕΔΥ

πηγή: Παντιέρα