Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Δήλωση των δημοτικών συμβούλων ΑΡ.ΠΑ. και ΡΕΚΒ για τις εργασίες στο Σακέτα και τις δράσεις του Δήμου

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΑΚΕΤΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ

Η προγραμματισμένη αντιπροσωπευτική διαμαρτυρία των εννέα μελών του δημοτικού συμβουλίου Βύρωνα, την Δευτέρα 16 Νοέμβρη στις 10.00 το πρωί, ενάντια στη συνέχιση των οικοδομικών εργασιών στο στρατόπεδο ΣΑΚΕΤΑ, αναβάλλεται για την Πέμπτη 19 Νοέμβρη. Για την απόφαση αυτή μας ενημέρωσε τηλεφωνικά ο δήμαρχος Βύρωνα, ύστερα από συμφωνία της πλειοψηφίας των παρατάξεων. Με την απόφαση αυτή διαφώνησαν οι δημοτικές παρατάξεις ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΥΡΩΝΑ.

Ένα μήνα μετά την δημοσιοποίηση της συνέχισης των οικοδομικών εργασιών στην Α΄ Ζώνη Προστασίας του Υμηττού, η αντίδραση της δημοτικής αρχής και του δημοτικού συμβουλίου είναι ήδη καθυστερημένη και οι εργασίες συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς. Ούτως ή άλλως η άποψή μας είναι ότι η κινηματική αντίδραση της δημοτικής αρχής έπρεπε να έχει γίνει έγκαιρα, ενισχύοντας τις υπόλοιπες πρωτοβουλίες, κινητοποιώντας το σύνολο των πολιτών και των εμπλεκόμενων με τον Υμηττό φορέων.

Η ανακοίνωση των αντιδημοκρατικών απαγορευτικών μέτρων της κυβέρνησης τα οποία είναι και αντισυνταγματικά, δεν μπορεί να αποτελούν την αιτιολογία της αναβολής. Αντίθετα θα έπρεπε να κινητοποιήσουν περισσότερο τη δημοτική αρχή και τους εκλεγμένους εκπροσώπους των πολιτών στον Βύρωνα, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και στο λαό και να αναδείξουν περισσότερο τις αυθαίρετες παρεμβάσεις στον Υμηττό που καταστρέφουν το περιβάλλον. Όταν μάλιστα οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης κρίνονται αντισυνταγματικές και από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ενισχύει περαιτέρω την θέση που λέει πως η απειθαρχία σε αυτές είναι επιβεβλημένη και μονόδρομος.

Δηλώνοντας ότι θα συμμετέχουμε στην αντιπροσωπευτική διαμαρτυρία του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 19 Νοέμβρη, καλούμε τις παρατάξεις που πήραν την απόφαση της αναβολής, να εξετάσουν σοβαρά την ευρύτερη εκπροσώπηση στη διαμαρτυρία σύμφωνα με τις προτάσεις που καταθέσαμε στην σύσκεψη της Παρασκευής 13/11.

Η προστασία του Υμηττού και του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας. Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε τα συνδικάτα, τις συλλογικότητες τους φορείς και τους πολίτες του Βύρωνα να την κάνουν δική τους υπόθεση, γιατί η απόλυτη προστασία του Υμηττού σημαίνει ζωή για όλους μας.

Παύλος Αναστούλης - δημοτικός σύμβουλος με την ΑΡ.ΠΑ.

Τάσος Μαυρόπουλος - δημοτικός συμβουλος με την ΡΕΚΒ

Βύρωνας 16/11/20