Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣυνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα .
Αντιπαλεύουν την αντεργατική, μνημονιακή πολιτική της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.
 Τον αυταρχισμό και την καθεστωτική συμπεριφορά.
               Απαιτούν  σεβασμό στα δικαιώματα τους.
Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωσή τους.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ             Βύρωνας 13/4/2014
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα .
Αντιπαλεύουμε την αντεργατική, μνημονιακή πολιτική της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.
 Τον αυταρχισμό και την καθεστωτική συμπεριφορά.
               Απαιτούμε  σεβασμό στα δικαιώματα μας.
Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Βύρωνα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους  διαμαρτυρόμενοι για την αντεργατική μνημονιακή πολιτική της δημοτικής αρχής.
Την Παρασκευή 11 Απριλίου οι εργαζόμενοι σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου πραγματοποίησαν στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Δημαρχείο . Το Σαββατοκύριακο 12- 13 Απριλίου  απέχουν από την εργασία τους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου.
Στην ανακοίνωση του σωματείου μεταξύ άλλων αναφέρονται:
Να μην υπογράψει τις απολύσεις των σχολικών φυλάκων. Να κατέβουν οι κάμερες  από τους χώρους εργασίας. Να καταβληθούν τα αναδρομικά των 176 ευρώ στους εργαζόμενους που κέρδισαν τα δικαστήρια. Άμεση καταβολή των υπερωριών, της εκλογικής αποζημίωσης του 2012, της παροχής του γάλατος και των μέσων ατομικής προστασίας. Να εξασφαλίσει τη στοιχειώδη λειτουργία των υπηρεσιών αγοράζοντας τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά. Όχι στην υποβάθμιση των υπηρεσιών και στις αναθέσεις σε ιδιώτες. Δημοκρατία, Διαφάνεια, Αξιοκρατία στη λειτουργία του Δήμου. Όχι στην πολιτική των ημετέρων και των δικών της παιδιών στις μετακινήσεις, μετατάξεις, την επιλογή προϊσταμένων.
Αγωνιζόμαστε ενάντια:
Στην εντεινόμενη βάρβαρη αντεργατική πολιτική της συγκυβέρνησης.
Στις απολύσεις που φέρνουν οι  διαθεσιμότητες, η δήθεν αξιολόγηση και οι ιδιωτικοποιήσεις. Στη  διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών. Στη νέα επιδρομή που γίνεται σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, στη μείωση του  εισοδήματος των εργαζομένων με τη νέα μείωση του εφάπαξ. Στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλουν καταργώντας τη μόνιμη σταθερή εργασία.
Να μην επιτρέψουμε να μας «εξαγοράσουν»  με τα ψίχουλα που θα μοιράσουν, αυτοί που μας καταστρέφουν τη ζωή.
Το Δ. Σ.
Απρίλιος 2014