Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Διεύθυνση: Νεαπόλεως 25, e-mail :arpa_vyrona@yahoo.gr, ιστοσελίδα: http://aristeriparemvasivyrona.blogspot.com

ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Οι πρόσφατες κινητοποιήσεις των κατοίκων στη Μεταμόρφωση του Βύρωνα για την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από την περιοχή έχουν ενοχλήσει τις εταιρείες και τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που έχουν εγκαταστήσει τις κεραίες.
Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό είναι φυσικό. Όπως, αναμενόμενη ήταν και η κίνηση πανικού από ιδιοκτήτη κτιρίου με δυο τέτοιες κεραίες, που έστειλε εξώδικο σε δημ. Συμβούλους και κατοίκους, ανάμεσα τους και στο δημοτικό μας σύμβουλο, επικεφαλή της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα, Σταύρο Τζιορτζιώτη, καλώντας τους «να επαναφέρουν την ηρεμία και να σταματήσουν τις παράνομες και αναίτιες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις των συμπολιτών» και απειλώντας τους με «λήψη ασφαλιστικών μέτρων για δέσμευση προσωπικής τους περιουσίας».

Υπερβαίνει όμως τα εσκαμμένα η επιχείρηση εταιρειών κινητής τηλεφωνίας να τηλεφωνούν σε Δημ. Συμβούλους ζητώντας προσωπικές συναντήσεις, εξηγήσεις για τις κινητοποιήσεις και απαιτώντας με έμμεσο ή άμεσο τρόπο τον τερματισμό τους. Το θράσος των εταιρειών να προσπαθούν να πιέσουν και να υποδείξουν τρόπους παρέμβασης των παρατάξεων και καθορισμού της πολιτικής τους είναι απύθμενο.
Διαβάζαμε, ακούγαμε και μαθαίναμε για τις προσπάθειες μεγάλων οικονομικών συμφερόντων να παρεμβαίνουν στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος και να θέλουν να υπαγορεύουν σε εκπροσώπους και πολιτικές δυνάμεις την κατεύθυνση που θα ακολουθούν. Τώρα είδαμε ότι φτάνουν πολύ πιο μακριά και με πολύ φαντασία προσπαθούν να παρέμβουν και στην αντιπολιτευόμενη αριστερά στο επίπεδο των δήμων. Η επιχείρηση των εταιρειών να φτάσουν να προσωποιούν τις κινητοποιήσεις και να ασκούν πιέσεις σε δημ. Συμβούλους ξεπερνάει τα εσκαμμένα.

Ως Αριστερή Παρέμβαση δηλώνουμε ότι δεν υποκύπτουμε σε πιέσεις. Απαντάμε ότι οι επιχειρήσεις εκφοβισμού από τις εταιρείες είτε με δικαστικές μεθοδεύσεις, είτε με προσπάθειες προσεταιρισμού και παρέμβασης στη δράση μας πέφτουν στο κενό.
Αντλούμε δύναμη από το δίκαιο των αιτημάτων και έμπνευση από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων. Θα συνεχίσουμε την ανεξάρτητη αγωνιστική μας δράση, σε σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις των κατοίκων.
Θα συνεχίζουμε να αποκαλύπτουμε αυτού του είδους τις ενέργειες και να τις καταγγέλλουμε. Θα τις αντιμετωπίσουμε όλοι ενωμένοι μαζί με τους κατοίκους που κινητοποιούνται.

23/5/2008