Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Διεύθυνση: Νεαπόλεως 25, e-mail :arpa_vyrona@yahoo.gr, ιστοσελίδα : aristeriparemvasivyrona.blogspot.com


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Όχι στη δίωξη των κατοίκων των Αγίων Αναργύρων για την συμμετοχή τους στον αγώνα για την Υπογειοποίηση του Προαστιακού.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ!

Στις 27 του Μάη 2008, παραπέμπονται σε δίκη, με την κατηγορία περί «παρακώλυσης συγκοινωνιών», 8 κάτοικοι των Α. Αναργύρων και του Μενιδίου για την συμμετοχή τους στον αγώνα για την υπογειοποίηση του προαστιακού.
Η δίωξη ασκήθηκε με εισαγγελική εντολή, που επιδόθηκε στα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, όπου κατηγορούνταν για συμμετοχή, στη μαζική συγκέντρωση της Κυριακής 27 Φλεβάρη 2005, που πραγματοποιήθηκε από τους κατοίκους των Αγίων Αναργύρων και των Αχαρνών, στο πλαίσιο ενός μεγάλου αγώνα που αναπτύχθηκε, ενάντια στο στήσιμο του τείχους του αίσχους, γύρω από τις γραμμές του ΟΣΕ και με αίτημα την υπογειοποίηση του προαστιακού. Χαρακτηριστική ήταν η παρουσία της αστυνομίας στην συγκεκριμένη κινητοποίηση και οι απειλές της να πάρει τα ονόματα των συμμετεχόντων.
Σήμερα τριάμισι χρόνια μετά, η δίωξη αυτή χαρακτηρίζεται από μεθόδευση, «μαγείρεμα» αστήρικτων κατηγοριών, καθώς και ψέματα υποτιθέμενων «αυτοπτών μαρτύρων». Με τη δίκη αυτή, η κεντρική εξουσία, επιδιώκει αφενός να εκδικηθεί όλους όσους «τόλμησαν» να υψώσουν τη φωνή τους ενάντια στα σχέδια ΟΣΕ, μεγαλοεργολάβων και κυβέρνησης, που υποβάθμιζαν ακόμα παραπέρα την καθημερινή ζωή των κατοίκων των Δυτικών Συνοικιών. Αφετέρου να στείλει ένα σαφές μήνυμα τρομοκράτησης ενάντια σε όποιον επιλέξει το δρόμο του αγώνα και της αντίστασης, και να διαμορφώσει κλίμα ηττοπάθειας και ματαιότητας των αγώνων.


• Οι αγώνες των κατοίκων του λεκανοπεδίου, ενάντια στην υποβάθμιση της καθημερινής τους ζωής, αποτέλεσμα των επιλογών της κυβέρνησης, ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ!

• Ζητάμε την αθώωση όλων των «κατηγορούμενων», χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

• Οι δίκες και οι καταδίκες δε νομιμοποιούν το τείχος του αίσχους!

21/5/2008