Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΩΝ ΦΟΡΩΝ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

«ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» ΝΕΩΝ ΦΟΡΩΝ

Ο κ. Χαρδαλιάς και η παράταξη του, Εποχή Δημιουργίας, μετά τα αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών προχωρούν με φόρα σε νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Α. Πρωτοφανής αύξηση των δημοτικών φόρων στο Βύρωνα για τα δεδομένα όλων των δήμων. Επιβάλλουν από το 2007 με απόφαση του προηγούμενου Δημ. Συμβουλίου νέο φόρο 86,4 € ετησίως ανά μετρητή της ΔΕΗ. Την απόφαση αυτή μετατρέπουν με απόφαση του νέου Δημ. Συμβουλίου, σε φόρο 0.99 € ανά τ.μ. ετησίως για τις κατοικίες και 2,72 € για τα κατ/τα. Με την απόφαση αυτή έχουμε αύξηση των τελών και φόρων για το δήμο από 1,55€ ανά τ.μ. ετησίως σε 2,45€, άρα αύξηση 58% για κατοικίες και 78% για καταστήματα στα δημοτικά τέλη και φόρους. Όλοι οι δημ. Σύμβουλοι της πλειοψηφίας φέρουν ακέραια την ευθύνη για αυτή την αντιλαϊκή επιλογή στους καιρούς της ακρίβειας, της λιτότητας και των μηδενικών αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις.

Β. Συνεχίζουν τη λήψη δανείων που οδηγούν σε χρόνια ομηρία το δήμο και τη δημοτική επιχείρηση. Αποφάσισαν πάλι να πάρουν δάνειο ύψους …..

Γ. Αφήνουν πολλά προεκλογικά έργα βιτρίνας, που ήταν αμφιβόλου ποιότητας και χρησιμότητας ατέλειωτα. Έτσι, παράδειγμα τέσσερις μήνες μετά η Αγ. Σοφίας στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, δεν έχει τελειώσει και είναι επικίνδυνη με τις προεξοχές των φρεατίων που υπάρχουν στο οδόστρωμα. Η ταλαιπωρία από το καλοκαίρι του 2006 συνεχίζεται.

Δ. Διατηρούν τις πρόχειρες ή και επικίνδυνες προεκλογικές κακοτεχνίες, όπως οι απότομες προεξοχές των πεζοδρομίων της οδού Κωνσταντινουπόλεως ή ο περιορισμός του πλάτους της οδού Αγ. Σοφίας στην περιοχή του Κέντρου.

Ε. Επιμένουν στη λειτουργία του δήμου, των Νομικών Προσώπων και των δημ. επιτροπών ως παραταξιακά φέουδα για την απρόσκοπτη επιβολή και προβολή της πολιτικής του κ. Χαρδαλιά. Αρνήθηκαν εκπροσώπηση μόνο της Αριστερής Παρέμβασης, στα 15μελή Διοικητικά Συμβούλια του Πνευματικού Κέντρου και του Αθλητικού Οργανισμού. Πρόκειται για τα δύο Νομικά Πρόσωπα καθοριστικά ως προς τη σημασία, τους προϋπολογισμούς και την προώθηση της πολιτικής της δημοτικής εξουσίας.

ΣΤ. Δεν στηρίζουν με ουσιαστικό τρόπο τους αγώνες των κατοίκων για ζωτικά θέματα, όπως η απομάκρυνση των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας (Καλλιπόλεως, Κρυστάλλη, Αγ. Σοφίας, κ.α.).

Εμείς επιμένουμε ότι μόνο η διεκδικητική δράση των πολιτών για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας μπορεί να προωθήσει λύσεις στα προβλήματα. Στις μέχρι τώρα συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου αντιταχθήκαμε και καταψηφίσαμε τις παραπάνω πολιτικές και θα συνεχίσουμε μέσα από την έδρα μας να προβάλλουμε τις διεκδικήσεις των κατοίκων. Θα σας ενημερώνουμε για ότι γνωρίζουμε και θα προσπαθούμε μαζί με τους πολίτες για τη λύση των προβλημάτων της ζωής και της πόλης μας.
Αυτή τη περίοδο με τα κυβερνητικά μέτρα και την αναθεώρηση του Συντάγματος είναι σε εξέλιξη μια σειρά αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις για τη συρρίκνωση και υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και την παραχώρηση δημόσιων εκτάσεων στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Σας καλούμε να στηρίξουμε και να δυναμώσουμε όλοι μαζί τους αγώνες για να ματαιώσουμε τα σχέδια τους για μια καλύτερη ζωή σε μια καλύτερη πόλη.

22.1.2007