Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου - Πανελλαδική, πανεργατική Απεργία!

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου να απεργήσουμε!

Μας είπαν ότι για την ακρίβεια φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία: Ψέμα! Οι τιμές των τροφίμων, το ρεύμα και το φυσικό αέριο ανέβαιναν ήδη ΠΡΙΝ από τον πόλεμο και ανεβαίνουν διαρκώς. Η αιτία; Το κεφάλαιο και τα καπιταλιστικά κράτη, έχουν φτιάξει εδώ και κάποια χρόνια χρηματιστήρια τροφίμων και ενέργειας, όπου τζογάρουν το φαΐ που τρώμε και τα καύσιμα με τα οποία κυκλοφορούμε και ζεσταινόμαστε.

Μας είπαν ότι για τις απολύσεις και τα λουκέτα, φταίει η επιδημία κορωνοϊού: Ψέμα! Οι απολύσεις δίνουν και παίρνουν εδώ και χρόνια, διότι το κεφάλαιο δεν το συμφέρει να επενδύει σε δουλειές όπου τα μεροκάματα είναι ψηλά, όπου υπάρχουν εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις! Για αυτό και οι περισσότερες δουλειές ανοίγουν με άθλια πλέον μεροκάματα και εξοντωτικές συνθήκες εργασίας.

Όσο εμείς ως εργατική τάξη και λαός παραμένουμε μέσα στην μοιρολατρία και στην απογοήτευση, κατακερματισμένοι/ες ο/η καθένας/μιά στον ατομικό μικρόκοσμο, ολοένα και θα χειροτερεύουν τα πράγματα. Το σίγουρο είναι, πως αν κάτι μπορεί να φέρει αποτέλεσμα για το σύνολο, αυτό είναι ο αγώνας για δουλειά για όλους και όλες, δουλειά με κατακτήσεις και δικαιώματα!

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου απεργούμε και συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις!

Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα