Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Ανακοίνωση: Η ακρίβεια δεν είναι φυσικό φαινόμενο, είναι ληστεία για τα κέρδη των εταιρειών

ΕΜΕΙΣ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΩΝ

ΑΥΤΟΙ: ΑΥΞΗΣΗ ΚΕΡΔΩΝ

332% στο φυσικό αέριο

Ελληνικά Πετρέλαια (όμιλος Λάτση) 670 % β' τρίμηνο 2022

40% στις πατάτες

Όμιλος Μυτιληναίου  116%

20% στο κρέας

Μotoroil (όμιλος Βαρδινογιάννη) 370%

10 χρόνια παγωμένοι μισθοί & συντάξεις

Τράπεζες 1 δισ € κέρδη, πρώτο εξάμηνο 2022

 237% στο ρεύμα

 

80% στο αλεύρι

 

24% στα γαλακτοκομικά

 

45.000 κατοικίες σε πλειστηριασμό το 2022

 

Οι 152 εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο μόνο το πρώτο εξάμηνο του ’22 είχαν καθαρά κέρδη 5,4 δισ. € υπερδιπλάσια από τα 2,5 δισ. € του 2021

Από τις απλησίαστες τιμές όλων των βασικών κοινωνικών αγαθών, τους παγωμένους και κουτσουρεμένους μισθούς και συντάξεις, την αντικατάσταση της σταθερής μόνιμης εργασίας με δουλειές του ποδαριού, τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, χάνουμε όλοι εμείς, η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, για να θησαυρίζουν αυτοί, μια κλίκα βιομήχανων, τραπεζιτών, μεγαλέμπορων, εφοπλιστών και επενδυτών!

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., ως συνήθως κάνουν οι κυβερνήσεις, αποδίδει τις συνέπειες των πολιτικών επιλογών της τη μια στα καιρικά φαινόμενα, την άλλη στην πανδημία, τώρα στον πόλεμο. Αλλά η άνοδος των τιμών στο ρεύμα ξεκίνησε πολύ καιρό πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ (στην αρχή) και ΝΔ (στην συνέχεια) για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, πριμοδότηση των ιδιωτών, «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας, δημιουργία και συμμετοχή των χρηματιστήριων ενέργειας.

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ, ΕΙΡΗΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Οι «ιεροί» κανόνες της αγοράς, η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, η ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία, τελικά η ίδια η λειτουργία του καπιταλισμού διαμορφώνει τις τιμές του ρεύματος. Και πάνω σε αυτό πατούν και όλοι οι καιροσκόποι ολιγάρχες για να κερδοσκοπήσουν για όλα τα αγαθά, τα καύσιμα, αλλά και για τα τρόφιμα. Πέντε μεγάλες εταιρείες τροφίμων αποφασίζουν για την παραγωγή και τις τιμές. Στα χρηματιστήρια των τροφίμων η πείνα γίνεται κερδοσκοπικό παιγνίδι.  

Την ίδια στιγμή μας κοροϊδεύουν με ανύπαρκτες αυξήσεις στους μισθούς, με κουπόνια (voucher & pass) της ζητιανιάς, που δεν αυξάνουν μόνιμα το μισθό και τη σύνταξη, αφού τα δίνουν επιλεκτικά και τα παίρνουν πίσω όποτε θέλουν και με το φιάσκο για το καλάθι του νοικοκυριού.

Έτσι η φτώχεια εξαπλώνεται και ο πλούτος, που παράγουν οι εργαζόμενοι, συγκεντρώνεται σε μια κάστα που ελέγχει τα πάντα: ενημέρωση, δουλειές, αμοιβές, φόρους, τι τρώμε, τι λέμε, πως κινούμαστε.  Μια συμμορία που είναι ικανή να διαιρεί τους εργαζόμενους για να βασιλεύει, αλλά και να οδηγεί τους λαούς σφάζονται μεταξύ τους  για τα κέρδη της Total, της Mobil και της Energian.

Το  χτύπημα των διαδηλώσεων, το «διεξάγουμε πόλεμο με τη Ρωσία» του Μητσοτάκη, η εκτόξευση των δαπανών για εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ,  η κήρυξη των απεργιών ως παράνομων και οι διώξεις αποτελούν το μέσο για να ποδηγετούν το λαό και όχι για να προστατεύουν την ασφάλεια μας.

Μπορεί, όμως, να πάει αλλιώς. Το απέδειξε η μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία και στις συγκεντρώσεις, που δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέχεια περιμένοντας την εθιμοτυπική ΓΣΕΕ να ξεκουνηθεί.  Ο λαός έχει τη δύναμη, γιατί είμαστε οι πολλοί και μπορούμε να τους σταματήσουμε, παίρνοντας τους αγώνες στα χέρια μας για όλα όσα δικαιούμαστε και μας ανήκουν.

Μπορεί να πάει αλλιώς. Να σταματήσουμε να εκχωρούμε τις ελπίδες μας και το μέλλον μας σε κόμματα και κυβερνήσεις που δίνουν τα πάντα στις ξένες και εγχώριες πολυεθνικές, ξεπουλάνε, ιδιωτικοποιούν, υποτάσσονται στις επιταγές της Ε.Ε. και τη μακροημέρευση του άδικου εκμεταλλευτικού συστήματος.  Να ανατραπεί αυτή η πολιτική της Ν.Δ. και η κυβέρνηση, να καταδικαστεί η ουσιαστική συναίνεση της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ  ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΣ !

Δεν είναι δικά μας τα κέρδη! Δικοί μας είναι οι αγώνες, στην Cosco, στην Μαλαματίνα, στην e-food, στην εκπαίδευση και την υγεία, στην ανυπότακτη νεολαία. Δεν περιμένουμε τις εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση και νάρθει «άλλος σωτήρας».

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

·        Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Τέρμα στο παραμύθι για τις αντοχές της οικονομίας.  

·        Όλα τα κοινωνικά αγαθά προσιτά στο λαό. Πλαφόν στις τιμές. Κατάργηση του ΦΠΑ και κάθε έμμεσου φόρου στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής. Κανένας φόρος σε ρεύμα Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή και διατροφική φτώχεια. και καύσιμα για το λαό.

·        Τέρμα στη φορομπηξία, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς σε βάρος λαϊκών στρωμάτων. Κούρεμα των χρεών των λαϊκών στρωμάτων προς τράπεζες, κράτος, δήμους, εταιρείες ρεύματος και ταμεία όσο κουρεύτηκαν και τα εισοδήματά μας. Διαγραφή των χρεών των φτωχών, όπως διαγράφουν τα χρέη των πλουσίων

·        Να πληρώσουν οι καπιταλιστές. Κατάργηση των χρηματιστηρίων της ενέργειας. Απειθαρχία στους κανονισμούς και τις πολιτικές της ΕΕ. Όλες οι εταιρείες στρατηγικής σημασίας και οι τράπεζες να περάσουν σε δημόσια ιδιοκτησία, λαϊκό-εργατικό έλεγχο και λειτουργία τους για το κοινωνικό όφελος. Να υπερασπίσουμε τα δημόσια αγαθά, τη δημόσια περιουσία, τη λαϊκή κατοικία από τα αρπακτικά.   Παιδεία, Υγεία, ΜΜΜ, κοινωφελείς υπηρεσίες αποκλειστικά δημόσιες.

·        Απεμπλοκή της Ελλάδας, από τον πόλεμο τώρα! Ακύρωση του γιγαντιαίου προγράμματος εξοπλισμών. Έξω από το ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Όχι στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ και τα πετρέλαια. Ειρήνη και Φιλία των Λαών!

·        Όχι στη δαιμονοποίηση & γκετοποίηση μεταναστών και προσφύγων. Όχι στις επαναπροωθήσεις και τον εγκλεισμό τους. Δικαίωμα στο άσυλο, σε ελευθερίες, σε στέγαση.  

 

·        Ανατροπή του μόνιμου ευρωμνημόνιου, των μηχανισμών επιτήρησης της ΕΕ των δεσμεύσεων και των προαπαιτούμενων. Αποδέσμευση από την Ε.Ε.. Διαγραφή του χρέους.

 

·        Κατάργηση των αντιδημοκρατικών νόμων και διατάξεων (για διαδηλώσεις, ν. Χατζηδάκη, πανεπιστημιακή αστυνομία, 3% για είσοδο σε δημοτικά- περιφερειακά συμβούλια, βουλή, κ.α.). Τέρμα στην καταστολή, τις διώξεις, τις απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, τις παρακολουθήσεις.