Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Καταγγέλουμε τρομοκρατική αγωγή σε βάρος μέλους μας, επειδή αντέδρασε σε παρενόχληση!

Το μέλος μας Α.Φ. εγκαλείται με αγωγή να καταβάλλει το εξοντωτικό ποσό των 80.000 € σε παρενοχλητή της, ο οποίος εμφανίζεται ως θιγμένος για προσβολή της προσωπικότητάς του!!  

Η τρομοκρατική αγωγή αντιστρέφοντας το ρόλο θύτη και θύματος, εμφανίζει το μαύρο-άσπρο και γίνεται σε μια περίοδο που, μετά την έξαρση των καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, με θύτες κυρίως μέσα από τον κόσμο της οικονομικής και πολιτικής ελίτ, επιχειρείται πλέον να μπει φρένο στην αποκάλυψη αυτού του βρώμικου καθεστώτος. Αμφισβητούνται γεγονότα, στοχοποιούνται τα θύματα, ενοχοποιούνται οι γυναίκες που υφίστανται παρενοχλήσεις και βία και τα καταγγέλλουν. Επιχειρείται να επιβληθεί ένα τείχος φόβου και μια αίσθηση ότι τελικά θα βρεις το μπελά σου, όταν δεν αποδέχεσαι αυτή την κατάσταση. Πως έχουν τα γεγονότα:

Η Α.Φ. ως δικηγόρος και μέλος της παράταξης «Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή», παραβρέθηκε το Νοέμβριο του 2021 σε προεκλογική εκδήλωση της «Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορική Ανατροπή». Ένας παρευρισκόμενος άνδρας στην εκδήλωση, μη δικηγόρος την έσπρωξε και τη θώπευσε. Η Α.Φ. διαμαρτυρήθηκε, του ζήτησε το λόγο και τον κάλεσε να ζητήσει συγνώμη. Αυτός αρχικά αρνήθηκε την πράξη του, αλλά λόγω της αλληλεγγύης των παρευρισκόμενων μελών της παράταξης, τελικά αναγκάστηκε να την παραδεχτεί. Η παθούσα επέλεξε να μην προχωρήσει σε κάποια νομική ενέργεια, ούτε και δημοσιοποίησε ευρύτερα το γεγονός.

Λίγους μήνες αργότερα, μέλη του ΜΕΡΑ 25, του οποίου μέλος ήταν ο παρενοχλητής, καλούν την Α.Φ. με σκοπό να επιβεβαιώσουν το περιστατικό - χωρίς ποτέ η ίδια να έχει επικοινωνήσει μαζί τους ή να έχει δημοσιοποιήσει το συμβάν - και την ενημερώνουν ότι επιθυμούν να διαγράψουν από το κόμμα τους τον εν λόγω άνδρα, το οποίο και συνέβη τελικά. Η Α.Φ. τους ενημέρωσε τότε ότι δεν επιθυμεί καμία εμπλοκή στις εσωκομματικές τους διαδικασίες. Στα μέσα Ιουνίου του 2022, επιδίδεται στην Α.Φ. η αγωγή αποζημίωσης για προσβολή προσωπικότητας και ηθική βλάβη από τον παρενοχλητή της, και ζητά από αυτή να του αποδώσει το ποσό των 80.000 ευρώ!! 

Στη συγκεκριμένη μάλιστα αγωγή, το θύμα ενάγεται από κοινού με άλλα 21 μέλη του ΜΕΡΑ 25, καθώς – όπως φαίνεται – ο ενάγων, προσπαθεί να την εμπλέξει σε εσωτερική πολιτική κόντρα αυτού του κόμματος με το οποίο η ίδια δεν έχει καμία απολύτως σχέση, με απώτερο σκοπό να αποσιωπηθεί το περιστατικό της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Απαιτείται άμεσα να αποσυρθεί - απορριφθεί η αγωγή στο σύνολό της και να σταματήσει κάθε περαιτέρω διαδικασία απόδοσης οποιονδήποτε ευθυνών και απαίτησης αποζημιώσεων εναντίον της Α.Φ. Κάθε άλλη εξέλιξη μεροληπτεί υπέρ της συνέχισης της ασυδοσίας των παρενοχλητών. Η ευδοκίμηση μίας τέτοιας αγωγής είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς το μόνο που θα επιτύχει είναι τελικά ο εκφοβισμός των θυμάτων, ενώ δεν αποκλείεται να δώσει έδαφος σε κάθε είδους παρενοχλητές, βιαστές και γυναικοκτόνους να στρέφονται εναντίον των θυμάτων τους, να τα διασύρουν και να τα εκβιάζουν μέχρι και οικονομικά, ώστε να μην προχωρούν στη δημοσιοποίηση και την καταγγελία τέτοιων περιστατικών. Δεν μας φοβίζουν!!

Αντιστεκόμαστε και διεκδικούμε στη δουλειά, στο δρόμο, στη γειτονιά, στις σχολές, στις κινηματικές και πολιτικές διαδικασίες των οργανώσεων, των σωματείων, των σχημάτων, στις προσωπικές μας σχέσεις, παντού, να υπάρχει ασφάλεια και σεβασμός απέναντι σε κάθε γυναίκα.

Απαντάμε συλλογικά: Καμιά μόνη απέναντι σε κάθε μορφή έμφυλης καταπίεσης και βίας και σε κάθε προσπάθεια επίθεσης και εκφοβισμού. Καταγγέλλουμε τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης. Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε, δεν υποκύπτουμε στις απειλές οικονομικής εξόντωσης. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στη συντρόφισσά μας Α.Φ. 

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Α.Φ.!! ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ!!