Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Eνημέρωση Επιτροπής Κατοίκων της οδ. Νικηφορίδη για τη "σχολάζουσα κληρονομιά"

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Αγαπητοί συμπολίτες –συμπολίτισσες, γείτονες της περιοχής της Νικηφορίδη, οι πολυετείς δικαστικές διεκδικήσεις, οι οποίες έφτασαν μέχρι τον Άρειο Πάγο, κατέστησαν τελεσίδικες για τη λεγομένη «σχολάζουσα κληρονομιά», με την οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου (Ιούλιος 2021).
Η περιουσία αυτή μέλλει να περάσει στο Δημόσιο (Υπουργείο Οικονομικών), ενώ πρόκειται για έκταση άνω των 2.000 τ.μ., που περιλαμβάνει το χώρο του παλαιού βενζινάδικου, το θερινό σινεμά «Λάουρα», το παλαιό συμβολαιογραφείο και το φανοποιείο που λειτουργεί και βρίσκεται επί της οδού Νικηφορίδη αρ.20 - 26.
Ζώντας στην πόλη του Βύρωνα, μια γειτονιά που την πνίγει το τσιμέντο, τα πολυώροφα κτίσματα και η έλλειψη ελεύθερων χώρων, πρασίνου και σχολικών κτηρίων, έχουμε επανειλημμένα συσκεφτεί μέχρι σήμερα για τη «σχολάζουσα κληρονομιά», με σκοπό να περιέλθει η έκταση αυτή στο Δήμο Βύρωνα, το ταχύτερο δυνατό και να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες και προς όφελος των κατοίκων του
Απαιτούμε από την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Οικονομικών και τη Δημοτική Αρχή να περιέλθει η έκταση αυτή στο Δήμο Βύρωνα.
• Να σχεδιαστούν, να υποβληθούν και να υλοποιηθούν μελέτες για τη δημιουργία κοινωνικών, πολιτιστικών, αθλητικών, περιβαλλοντικών δομών και υποδομών (παιδικού σταθμού ή νηπιαγωγείου, πάρκου αναψυχής, χώρου πρασίνου κ.τ.λ.) για τις ανάγκες των κατοίκων.
• Η Δημοτική αρχή Βύρωνα άμεσα να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (28/2022, 13/4/2022), στο οποίο μετά από παρέμβαση των κατοίκων και τις τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ. δεσμεύτηκε για:
1. Την δίχως καθυστέρηση διεκδίκηση του χώρου από το Δημόσιο, προς όφελος της περιοχής και της πόλης του Βύρωνα.
2. Την ανακατασκευή των ανύπαρκτων πεζοδρομίων (των οδών Νίκου Αρώνη, Τιμοθέου, Νικηφορίδη και του χώρου του παλαιού βενζινάδικου.
3. Τη λήψη μέτρων προφύλαξης περιμετρικά της Σχολαζουσας κληρονομιάς για την ασφάλεια των περαστικών και την αποφυγή κάποιου δυστυχήματος από την πτώση δομικών στοιχείων (αποκόλληση σοβάδων), που πέφτουν στο πεζοδρόμιο.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή δεν έχει προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που αποφασίστηκαν, υποτιμώντας και υποβαθμίζοντας το ζήτημα που έχει αναδειχτεί από τους κατοίκους.
Η κατάσταση παραμένει στάσιμη και επιβαρυντική για την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής.


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ (για την σχολάζουσα κληρονομιά της οδού Νικηφορίδη)
Επικοινωνία: epitropisxolazoysa@yahoo.com
Ζητάμε τη συμμετοχή και τη στήριξη όλων των κατοίκων του Βύρωνα! Η υπόθεση αφορά όλους και όλες μας!
Ιούνιος 2022