Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Να ανακληθεί η απόφαση για απέλαση τριών μαθητών και των συγγενών τους!

Τρία αδέρφια με καταγωγή από το Ιράκ οι AliHemin, AliDoaa και AliRahma μαθητές του 4ου Γυμνασίου Βύρωνα, μαζί με την μητέρα και τα άλλα δύο αδέρφια τους, καλούνται από την Διεύθυνση αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, να εγκαταλείψουν την χώρα μέχρι την 1η Ιουλίου 2022.

Όλοι θυμόμαστε τι συνέβη στη χώρα τους τα τελευταία 30 χρόνια, συνεχείς πολεμικές επεμβάσεις του δυτικού ιμπεριαλισμού με τεράστιας έκτασης βομβαρδισμούς, χιλιάδες νεκρούς, καταστροφή κάθε υποδομής, στρατιωτική κατοχή και στη συνέχεια υποδαύλιση φονικών εσωτερικών συγκρούσεων. Οι άνθρωποι αυτοί αναγκάστηκαν να φύγουν από εκεί για να προστατεύσουν τη ζωή τους και να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή όπως έκαναν και κάνουν πάντα οι άνθρωποι ανά τους αιώνες, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Αντιμετώπισαν κυνήγι σε όποια χώρα και αν πήγαν, αντιμετωπίζουν κυνηγητό και στην Ελλάδα. Αντιμετωπίζονται σαν παιδιά ενός άλλου, ενός κατώτερου θεού, των οποίων η ζωή δείχνει σκηνές από το μέλλον και της ζωής των ντόπιων καταπιεσμένων: Οι πόλεμοι αυξάνονται, η εκμετάλλευση και η υποβάθμιση της ζωής μας από εθνικά και υπερεθνικά κεφάλαια μεγαλώνει, η κλιματική κρίση ελέω καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και κατανάλωσης καταστρέφει τη ζωή ολοένα και μεγαλύτερων πληθυσμών, αναπόφευκτα τα μεταναστευτικά κύματα θα αυξάνονται και αυτά.

Εάν θέλουμε την ζωή μας, την ζωή ντόπιων και μεταναστών/προσφύγων να την κάνουμε καλύτερη, χρειάζεται ενωμένος αγώνας για να πάψουν να υπάρχουν οι αιτίες που γεννούν την μετανάστευση και την προσφυγιά: Οι πόλεμοι, οι ιμπεριαλιστικές/επεκτατικές επεμβάσεις, η καταστροφή του πλανήτη για το καπιταλιστικό κέρδος. Για να γίνουν οι κοινωνίες μας καλύτερες, χωρίς ταξική, έμφυλη, φυλετική, εθνοτική καταπίεση και διαχωρισμούς, χρειάζεται να ξεκινήσουμε από τα πιο απλά: Αγώνας για ίσα δικαιώματα σε ντόπιους και μετανάστες/πρόσφυγες! Να ανακληθεί η απόφαση για απέλαση των τριών μαθητών και των συγγενών τους!

Βύρωνας, 20 Ιουνίου 2022 

Αριστερή Παρέμβαση Βύρωνα