Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Επερώτηση για δικαστικές διαφορές δήμου και εργαζόμενων

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΕΡΙ ΕΚΚΡΕΜΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΔΕΑΔΒ 

Στις 16/11/2021 μας διαβιβάσετε έγγραφο της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου Βύρωνα με τίτλο «Ενημέρωση για τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις της ΔΕΑΔΒ». Στο έγγραφο αυτό αναφέρεται ότι υπάρχουν σε εκκρεμότητα 5 δίκες σε διοικητικά δικαστήρια από 5 εργαζόμενους που διεκδικούν δεδουλευμένα, επιδόματα αδείας ή δώρων Χριστουγέννων, ή ασφαλιστικές εισφορές λόγω ανασφάλιστης εργασίας. Επίσης αναφέρεται ότι είναι σε εκκρεμότητα 2 δίκες σε πολιτικά δικαστήρια η πρώτη από 12 εργαζόμενους για δεδουλευμένα και η δεύτερη από 2 εργαζόμενους για μετατροπή της σύμβασής τους σε αορίστου χρόνου.  

Δηλώνουμε τη δυσφορία μας από την έκθεση του δήμου σε αντεργατικές συμπεριφορές και την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων που προσλαμβάνει.

Θέλουμε πληροφορίες για ποιο λόγο και σε ποιά έκταση χρησιμοποιείτο εργασία απλήρωτη ή και ανασφάλιστη από την ΔΕΑΔΒ επί ποίων διοικήσεων της ΔΕΑΔΒ και επί ποίων δημοτικών αρχών. Ρωτάμε αν η σημερινή δημοτική αρχή και η διοίκηση της ΔΕΑΔΒ στα δικαστήρια που εκκρεμούν, έχει σκοπό να παραιτηθεί από την αντιδικία, επιτρέποντας στους εργαζόμενους να λάβουν ότι δικαιούνται χωρίς άλλη χρονοτριβή;


28/11/2021

Για την Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα

Η δημοτική σύμβουλος

Μαρία Μπικάκη