Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Φώτο και βίντεο από τη μαζική μαχητική κινητοποίηση σε Καισαριανή- Βύρωνα για υγεία και ελευθερία ενάντια στην κυβερνητική καταστολή

Με εκτιμήσεις που ποικίλλουν (άλλες κάνουν λόγο για 1200 και άλλες ακόμα και για 2000 διαδηλωτές) πλήθος κατοίκων από τις γειτονιές μας, πορεύτηκαν στους δρόμους της Καισαριανής και του Βύρωνα  φωνάζοντας ένα βροντερό όχι στα μέτρα της κυβέρνησης, τις απαγορεύσεις και την κρατική καταστολή. Η έναρξη της πορείας έγινε από το Σκοπευτήριο Καισαριανής και μέσω Εθνικής Αντιστάσεως, Φορμίωνος, Νικηφορίδη, Κύπρου, καταλήξαμε στην πλ. Αγ. Λαζάρου. 

Ως Αριστερή Παρέμβαση ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα για διήμερο δράσης 13 και 14 Μαρτίου που αποφάσισαν συλλογικότητες γειτονιών και στο οποίο κάλεσαν και άλλες δημοτικές κινήσεις και πολιτικές οργανώσεις για να διεκδικήσουμε ζωή, υγεία, εργασία, ελευθερία.

Το μήνυμα που έρχεται από όλες τις γειτονιές που συγκεντρώθηκαν από εκατοντάδες μέχρι χιλιάδες σε κάθε μια από αυτές το Σαββάτο και την Κυριακή είναι εκκωφαντικό. Δεν πάει άλλο. Το πονάω από το στόμα του νέου στη Ν. Σμύρνη έγινε κραυγή. Λεφτά για την υγεία όχι για τα κανάλια και την αστυνομία. Αν δεν αντισταθούμε σε κάθε γειτονιά θα βγαίνουμε απ το σπίτι μονάχα για δουλειά.  Θέλουμε υγεία, παιδεία, ελευθερία, κάτω η κρατική τρομοκρατία.  Κρίση φτώχεια καταστολή, αλλά μπορούμε να ανατρέψουμε  αυτή την πολιτική. 

 

Αν δεν μπορείτε να δείτε το πρώτο βίντεο πατήστε εδώ

 

Αν δεν μπορείτε να δείτε το δεύτερο βίντεο πατήστε εδώ