Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Τετάρτη 17 Μαρτίου, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση που καλεί η ΟΕΝΓΕ στο Σύνταγμα: Κοινό κάλεσμα κινήσεων Δήμων και Περιφερειών-Υγεία, παιδεία, ψωμί, ελευθερία!

7 περιφερειακές και 17 δημοτικές κινήσεις μεταξύ αυτών και η Αριστερή Παρέμβαση Βύρωνα, συμμετέχουν στην συγκέντρωση που καλεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) στο Σύνταγμα στις 6:30 μμ., με προσυγκέντρωση στις 6.00 μμ, στο άγαλμα Κολοκοτρώνη. Ακολουθεί η κοινή ανακοίνωση/κάλεσμα:

  ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΨΩΜΙ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Μετά από ένα χρόνο πανδημίας, είναι πια πασιφανές ότι η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση έχει άλλους στόχους από την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού. Η πολιτική της αστυνόμευσης, των απαγορεύσεων, της άγριας καταστολής, των προστίμων και των ποινικών διώξεων κάθε λαϊκής φωνής αντίστασης και διαμαρτυρίας συνοδεύεται από την απουσία κάθε ουσιαστικού μέτρου προστασίας της δημόσιας υγείας. Καμία ενίσχυση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας υγείας, προκλητική άρνηση επίταξης των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών, κανένας έλεγχος στους χώρους εργασίας, αδιαφορία για το συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς, απουσία στοχευμένων τεστ. Το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες νεκροί και τα νοσοκομεία στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Κι ενώ το μόνο που επιτρέπουν στο λαό είναι να πηγαίνει στη δουλειά (εάν έχει) και στο σούπερμαρκετ και μετά να κλείνεται στους τέσσερις τοίχους, η κυβέρνηση περνάει τον ένα αντεργατικό και αντιλαϊκό νόμο μετά τον άλλο. Απαγόρευση διαδηλώσεων, περαιτέρω διάλυση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, επίθεση στη δημόσια παιδεία με ταυτόχρονη προώθηση της ιδιωτικής, καταστρατήγηση της υφιστάμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας για την προώθηση των “επενδύσεων” και της “ανάπτυξης”, ιδιωτικοποιήσεις.

Δεν βρίσκουν λεφτά για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, παιδείας, για τη στήριξη των ανέργων και των εργαζόμενων σε αναστολή, αλλά για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, για προσλήψεις χιλιάδων αστυνομικών και αναβάθμιση του εξοπλισμού τους, για τα συστημικά μέσα μαζική ενημέρωσης, για την εξόφληση των δόσεων του κρατικού χρέους υπάρχουν πάντα λεφτά. Ξέρουν πολύ καλά ότι έρχεται η στιγμή που θα θερίσουν τις θύελλες για τους ανέμους που έσπειραν. Οι εργαζόμενοι/ες, η νεολαία και οι φοιτητές, δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τη ζωή μας και τα δικαιώματά μας, δεν θα μας τρομοκρατήσουν οι ξυλοδαρμοί, οι συλλήψεις και τα πρόστιμα.

ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

ΟΧΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Όλοι εμείς, οι χιλιάδες που γεμίσαμε τους δρόμους των γειτονιών μας το περασμένο Σαββατοκύριακο ενάντια στην κρατική καταστολή και την κυβερνητική πολιτική για την πανδημία, ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Συμμετέχουμε στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ για συλλαλητήριο την Τετάρτη 17/03 για την υγεία του λαού.

ΑΘΗΝΑ: συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 6:30μμ με προσυγκέντρωση Σταδίου & Κολοκοτρώνη στις 6 μ.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: συγκέντρωση στις 6μμ στο άγαλμα Βενιζέλου

·       Επίταξη ΤΩΡΑ  του ιδιωτικού τομέα υγείας, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.

·       Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος. Δωρεάν τεστ στον λαό. Νέες μονάδες ΜΕΘ σε όλα τα νοσοκομεία. Να ανοίξουν τώρα όλα τα δημόσια νοσοκομεία που έκλεισαν

·       Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·       Δικαίωμα στη διαδήλωση, στις λαϊκές ελευθερίες, στη συνδικαλιστική δράση

·       Κάτω η κυβερνητική και κρατική τρομοκρατία. Έξω η αστυνομία και τα ΜΑΤ από τις γειτονιές και τις πόλεις μας. Άμεση διάλυση ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ 

·       Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. Να ικανοποιηθούν τώρα τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος  για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια

·       Αύξηση των δαπανών σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες. Όχι στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα και στις προσλήψεις δυνάμεων καταστολής.

·       Έκτακτη φορολογία στο κεφάλαιο και στο συσσωρευμένο πλούτο για τη χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας και των κοινωνικών αναγκών.

·       Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων και των εργαζομένων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, ασφαλιστικά, εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

 

Περιφερειακές κινήσεις

 1. Αν. Μακεδονία-Θράκη : Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση-Ανταρσία στην Α.Μ.Θ.
 2. Αττική : Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική- Ανταρσία σε κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.
 3. Βόρειο Αιγαίο : Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά
 4. Ήπειρος : Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο
 5. Κ. Μακεδονία : Ανταρσία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά στην Κ. Μακεδονία
 6. Κρήτη : Ανυπόταχτη Κρήτη- Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση
 7. Στερεά Ελλάδα : Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα

 

 

Κινήσεις σε δήμους

 

 1. Αγ. Ανάργυροι – Καματερό: Ανυπότακτη Πόλη – Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στις γειτονιές Αγ. Αναργύρων-Καματερού
 2. Αγρίνιο: Ανυπότακτο Αγρίνιο
 3. Αθήνα : Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα – Ανταρσία σε κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ
 4. Αμπελόκηποι – Μενεμένη : Ανυπακοή στις Γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης
 5. Βύρωνας: Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
 6. Γλυφάδα: Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας
 7. Δάφνη – Υμηττός : Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης – Υμηττού (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α.)
 8. Ζωγράφου: Κίνημα στην πόλη του Ζωγράφου
 9. Ηλιούπολη : Μαχόμενη Ηλιούπολη
 10. Ηράκλειο Αττικής : Κόκκινη Ρωγμή
 11. Καισαριανή : Ανυπόταχτη Καισαριανή-Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση
 12. Mυτιλήνη: Ανυπόταχτη Mυτιλήνη
 13. Νέα Ιωνία : Εκτός Σχεδίου Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
 14. Νέα Σμύρνη : Μια πόλη Ανάποδα-Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης
 15. Νέο Ηράκλειο: Κόκκινη Ρωγμή – αγώνας, ρήξη, ανατροπή στο Ηράκλειο
 16. Πειραιάς: Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση Πειραιά «Ανταρσία στο Λιμάνι»
 17. Περιστέρι : Αριστερή Κίνηση Περιστερίου