Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Κυριακή 14 Μαρτίου, 11:30 πμ, Σκοπευτήριο Καισαριανής (Μουσείο Αντίστασης): Συμμετέχουμε στο πανελλαδικό διήμερο δράσεων για Ζωή, Υγεία, Δικαιώματα, Ελευθερία

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ-ΕΡΓΑΣΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΒΙΑ  

Ένας χρόνος περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, με 5 μήνες σκληρών απαγορεύσεων μετακίνησης στους ανοιχτούς χώρους και της βραδινής κυκλοφορίας και όμως οι βαριά άρρωστοι και οι νεκροί αυξάνονται. Όλοι αναρωτιόμαστε μέχρι πότε θα τραβήξει αυτή η κατάσταση και τι μπορεί να γίνει. Η κυβέρνηση όμως συνεχίζει με την ίδια συνταγή. Κανένας σχεδιασμός για την ιχνηλάτηση, τα μαζικά δωρεάν τεστ, την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, τη στήριξη των νοσούντων. Έχει επιλέξει την ενίσχυση των ιδιωτικών κλινικών αντί για προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού και χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων. Οι κλίνες γεμίζουν και η λύση δίνεται με την ακύρωση ή μετάθεση της περίθαλψης όσων έχουν άλλα προβλήματα υγείας. Μας λένε ότι τα φάρμακα είναι ακριβά και να κρεμάσουμε τις ελπίδες στα εμβόλια, αλλά με τις συμφωνίες εταιρειών – Ε.Ε. και το ρυθμό εμβολιασμών (δεν ξεκίνησαν ούτε οι εμβολιασμοί των ευπαθών ομάδων), για να εμβολιαστεί ο αναγκαίος αριθμός για την απόκτηση ανοσίας στον πληθυσμό, θα χρειαστούν πάνω από 2,5 χρόνια όταν η προστασία του εμβολίου κρατά λιγότερο χρόνο.

Η Ν.Δ. έχει επιλέξει την διαχείριση της πανδημίας με τη θεωρία της ατομικής ευθύνης, την προπαγάνδα του τρόμου, το μπούκωμα με χρήμα των καθεστωτικών ΜΜΕ. Έχει κλείσει το λιανεμπόριο οδηγώντας στην καταστροφή τους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, όταν οι μεγάλοι εργασιακοί χώροι λειτουργούν ανεξέλεγκτα και τα αραιά δρομολόγια στα ΜΜΜ δημιουργούν συνωστισμό τις ώρες αιχμής.

Έχει ενοχοποιήσει αντιεπιστημονικά για την εξάπλωση του κορονοϊού, τους ελεύθερους χώρους και την ελεύθερη κυκλοφορία, όταν οι ίδιοι ομολογούν ότι στους ανοιχτούς χώρους είναι υποδεκαπλάσια η μετάδοση του ιού και όταν ο λαός μένει σε αποπνικτικές στενές κατοικίες. Απαγορεύουν τις μετακινήσεις ακόμα και με μέτρα προστασίας, ακόμα και αυτές που γίνονται για στοιχειώδεις ανάγκες που δεν είναι μόνο η δουλειά, τα ψώνια, η άσκηση και η βοήθεια. Ποινικοποιούν τη βόλτα στην πλατεία, μοιράζουν εξοντωτικά πρόστιμα σε όποιον κινείται, στοχοποιούν και διώκουν όσους διαδηλώνουν, τρομοκρατούν με αστυνομική βία και αυθαιρεσία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε μέρα τα πρόστιμα που μοιράζουν είναι υπερδιπλάσια από τα τεστ που κάνουν και την ίδια ώρα που μας βάζουν στο γύψο, αυτοί νομοθετούν για περιορισμό εργατικών δικαιωμάτων και όσων μπαίνουν στην 3βάθμια εκπαίδευση, για αναγνώριση πτυχίων από ιδιωτικά «πανεπιστήμια». Δίνουν επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές, έργα, αναθέσεις, χαριστικές συμβάσεις στην οικονομική ολιγαρχία. Οδηγούν στην ανεργία και τη φτώχεια χιλιάδες ακόμα. Χρηματοδοτούν τους εργοδότες που μετατρέπουν την αναστολή σε μαύρη εργασία. Παραχωρούν δημόσια γη, θάλασσες, υπηρεσίες, κοινωνικά αγαθά στους «επενδυτές». Δίνουν πακτωλό χρημάτων και προσλήψεις για την αστυνομία, δισεκατομμύρια για τους εμπόρους όπλων.

Από τη πανδημία επιδιώκουν να βγούμε οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, χωρίς δικαιώματα και ελευθερίες με ένα αστυνομικό κράτος που θα έχει εδραιωθεί με το νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, την πανεπιστημιακή αστυνομία, τις παρακολουθήσεις, την αστυνομοκρατία σε κάθε περιοχή, τις επιθέσεις σε όποιον επιχειρηθεί να διαμαρτυρηθεί. Ενώ, η μη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ συναινεί στην ουσία αυτών των μέτρων, συμμορφώνεται στους περιορισμούς και περιμένει να πέσει σαν ώριμο φρούτο η κυβέρνηση να αναλάβει ξανά αυτή.

Να μην τους αφήσουμε! Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Οι ζωές μας δεν μπορούν να μπουν σε αναστολή. Να βγούμε, να συμμετέχουμε, συλλογικά να αγωνιστούμε, να απαιτήσουμε:

• Προσλήψεις, ενίσχυση του ΕΣΥ. Λεφτά για την υγεία και όχι για εξοπλισμούς και την αστυνομία. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας για τις δημόσιες ανάγκες και όχι το ανάποδο.

• Μαζικά δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό σε όλες τις περιοχές και χώρους εργασίας. Επαρκείς προμήθειες όλων των απαραίτητων φαρμάκων. Επιτάχυνση των εμβολιασμών, με χρήση όλων των διαθέσιμων αξιόπιστων εμβολίων για το μαζικό δωρεάν εθελοντικό εμβολιασμό. Καμία συμμόρφωση στις αποτυχημένες οδηγίες της ΕΕ και στις εντολές των πολυεθνικών φαρμάκου.

• Πύκνωση της συγκοινωνίας, άνοιγμα των σχολείων με 15 μαθητές στην τάξη, μέτρα αποσυμφόρησης και βελτίωση των συνθηκών γηροκομείων, φυλακών, στρατοπέδων προσφύγων. Στέγαση για άστεγους. Πρόνοια για όλους τους ευάλωτους..

• Να καταργηθούν οι χρονικοί περιορισμοί, οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας, τα πρόστιμα στα φτωχά λαϊκά στρώματα, που όπως έχει αποδειχθεί δεν έχουν καμία υγειονομική αξία. Να διαγραφούν αυτά τα πρόστιμα. Να παύσουν οι διώξεις για τις κινητοποιήσεις. Όχι στην αστυνομική διαχείριση της πανδημίας.