Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Κατάθεση ψηφίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο από Αριστερή Παρέμβαση και Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση: Ο χουντονόμος για τις διαδηλώσεις πρέπει να καταργηθεί


Από κοινού με την Ριζοσπαστική Κίνηση Βύρωνα (ΡΕΚΒ), καταθέτουμε ψήφισμα στην επερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Τρίτη 21 Ιουλίου, 7 μμ, Δημαρχείο), με το οποίο ζητούμε να παρθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, ότι ζητά την κατάργηση του χουντονόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων που ψήφισαν πρόσφατα ΝΔ/ΚΙΝΑΛ/ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και πως σε κάθε περίπτωση δεν θα συμβάλλει και θα αντιπαρατεθεί σε κάθε προσπάθεια εφαρμογής αυτού του νόμου στην περιοχή του Βύρωνα:

#################


Ψήφισμα: ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΧΟΥΝΤΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΣ

Την Πέμπτη 9/7 υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το χουντικής εμπνεύσεως νομοσχέδιο για τον περιορισμό των συναθροίσεων. Την ίδια στιγμή χιλιάδες νέοι και εργαζόμενοι διαδήλωναν σε όλη την Ελλάδα ενάντια στην ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση. Η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνοντας επίδειξη δύναμης και αποκαλύπτοντας πώς πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ο νόμος, εξαπέλυσε τις δυνάμεις καταστολής που, με δολοφονική μανία, έπνιξαν στα χημικά την πλατεία Συντάγματος, χτύπησαν, κυνήγησαν και συνέλαβαν δεκάδες διαδηλωτές.



Οι κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα, και ιδιαίτερα το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στις 9/7 στην Αθήνα, απέδειξαν ότι το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα δεν πρόκειται να ζητήσει καμιά άδεια να αγωνιστεί. Καμία κυβέρνηση και κανένας νόμος δεν μπορεί να καταργήσει το δικαίωμα στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση, όση βία και τρομοκρατία και αν χρησιμοποιήσει. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, όλος ο λαός θα το περιφρουρήσουν με τους αγώνες τους, κατακτώντας τους δρόμους που προσπαθούν να φράξουν με τις ζαρντινιέρες και τα μηχανοκίνητα δολοφονικά τάγματα των ΜΑΤ.

Χαιρετίζουμε τα μαζικότατα συλλαλητήρια της Τρίτης 7/7, Πέμπτης 9/7 και Πέμπτης 16/7. Ο αγώνας ενάντια στον χουντονόμο, μόλις ξεκίνησε και δεν θα τελειώσει παρά μόνο με την οριστική του κατάργηση.

Το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα δηλώνει ομόφωνα την αντίθεσή του στον χουντικής έμπνευσης νόμο που καταργεί το θεμελιώδες δημοκρατικό και συνταγματικό δικαίωμα του λαού στη διαδήλωση και διαμαρτυρία που έχει κατακτηθεί με αγώνες και αίμα και απαιτεί την κατάργηση του. Παράλληλα δηλώνει ότι όχι μόνο δεν θα συμβάλλει, αλλά θα αντιπαρατεθεί σε κάθε προσπάθεια εφαρμογής του νόμου αυτού, στην περιοχή του Βύρωνα. 


- Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στη διαδήλωση. Αυτός ο νόμος θα καταργηθεί. 
- Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές. Αθώωση όλων των συλληφθέντων στο συλλαλητήριο στις 9/7. 


Βύρωνας 17/7/20 


Αναστούλης Παύλος δημοτικός σύμβουλος Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα 
Μαυρόπουλος Τάσος δημοτικός σύμβουλος Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Βύρωνα