Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Τι σημασία έχουν ψηλά μεγάλα δέντρα στο κέντρο του Βύρωνα; Να κοπούν! Παρασκευή 24 Ιουλίου, στις 8 μμ., - Διαμαρτυρία στο παλιό Δημαρχείο


Στην πίσω αυλή του παλιού Δημαρχείου Βύρωνα, υπάρχει μια μικρή "ζούγκλα", ένας κήπος γεμάτος μεγάλα παλιά δέντρα (είναι καμιά δεκαριά). Πολλοί και πολλές τα θυμούνται εδώ και αρκετές δεκαετίες να ομορφαίνουν το τσιμεντένιο κέντρο του Βύρωνα.

Ε, ξεχάστε τα! Η δημοτική αρχή κατέβασε πρόταση και παρά την σφοδρή αντιπαράθεση που συνάντησε από δημοτικούς συμβούλους διαφόρων παρατάξεων, αυτή υπερψηφίστηκε. Δικαιολόγησε την πρότασή της με επιχειρήματα του στυλ "ίσως οι ρίζες των δεντρων δημιουργήσουν πρόβλημα στο ... μέλλον (!!!), ο κήπος είναι εστία μόλυνσης (ε, και γιατί δεν μπαίνει συνεργείο του Δήμου να καθαρίσει τον κήπο;) κλπ. Βέβαια, κάποια στιγμή ειπώθηκε αυτό που κατά πάσα πιθανότητα έχει στο μυαλό της η δημοτική αρχή: Τώρα που θα γίνει Μουσείο το παλιό δημαρχείο, χάλασε τον κήπο και κάνε τον χώρο εκδηλώσεων, με κανα-δυο γλάστρες.... 



Μα, θα μας πείτε ίσως κάποιοι συνδημότες "καλά για 10 δέντρα κάνετε έτσι"; Ναι, διότι με δεδομένο ότι το κέντρο του Βύρωνα είναι τίγκα στο τσιμέντο, αντί η δημοτική αρχή να ΠΕΡΙΠΟΙΕΙΤΑΙ και να αναδεικνύει αυτούς που υπάρχουν και παράλληλα να αναζητά ΝΕΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ πρασίνου, καταστρέφει και τους υπάρχοντες!!

Ζητάμε, να μην καταστραφεί ο πίσω κήπος του παλιού Δημαρχείου, να μην κοπούν τα δέντρα, αντιθέτως να τον περιποιηθούν και να τον κάνουν προσβάσιμο στον κόσμο, διότι και αποτελεί μια μικρή όαση στο κέντρο, και παράλληλα είναι κομμάτι της ιστορίας αυτής της γειτονιάς! Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Παρασκευή 24 Ιουλίου, στις 8 μμ., έξω από το παλιό Δημαρχείο!