Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Μια απάντηση στις συνεχιζόμενες συκοφαντίες του Βασίλη Πάγκαλου, προέδρου & διευθύνοντος της ∆ημοτικής Επιχείρησης


Ξεφυλλίζοντας το τεύχος Μαΐου της εφημερίδας ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, διαβάσαμε άρθρο του Βασίλη Πάγκαλου, προέδρου & διευθύνοντος της ∆ημοτικής Επιχείρησης, στο οποίο συνεχίζει τη λασπολογία όσων δεν συναινούν στην πολιτική της δημοτικής αρχής Στάση Βύρωνα, που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Αναφορικά με την αντίθεση στην απόφαση να θέσει σε διαθεσιμότητα 11 εργαζόμενους της δημοτικής επιχείρησης, ο κ. Πάγκαλος επιτίθεται αρχικά στο σωματείο εργαζομένων του Δήμου, λες και ο ρόλος του σωματείου δεν είναι να υπερασπίζεται τους εργαζόμενους, αναρωτώμενος δήθεν «αν αποτελεί απόφαση Δ.Σ. ή συνέλευσης», γιατί γράφει ότι είναι «θολό». Μετά καταγγέλλει αορίστως "φορείς «σφραγίδες» που βγάζουν ανυπόγραφες ή αμφιβόλου νομιμότητας καταγγελίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και διαμαρτύρονται υποκριτικά".

Και τέλος, χωρίς να κατονομάζει, αναφέρεται στην Αριστερή Παρέμβαση ως «ελαφρόμυαλους, που κάνουν πολιτική με βιντεάκια στο διαδίκτυο, ή εγκλωβίζουν στην πολεμική τους, ακόμα και δημοτικές παρατάξεις (πρώην δημοτικός σύμβουλος στο αυτοκίνητο με νυν δημοτικό σύμβουλο, Ultra αριστεροί και οι δύο και η ντουντούκα να παραπληροφορεί τους δημότες» κλπ για να καταλήξει ότι :«Αιτία όλων είναι η δίψα για συνδιοίκηση και άσκηση εξουσίας, την οποία γεννά η πλεονεξία και η φιλαρχία».

Καταρχάς, οι χαρακτηρισμοί και η αναζήτηση της αιτίας για τις θέσεις της Αριστερής Παρέμβασης στην πλεονεξία και τη φιλαρχία είναι τόσο αστεία, που δεν αξίζουν καμιάς απάντησης, μιας και όλοι ξέρουν στο Βύρωνα ότι η Αριστερή Παρέμβαση ουδέποτε είχε σχέσεις ή συναλλαγές με οποιαδήποτε κυβέρνηση ή δημοτική αρχή, δεν είναι κρατικοδιαίτη, ούτε γλείφτης της οποιασδήποτε εξουσίας και δημόσιας αρχής και συγκροτήθηκε στη βάση άρνησης της λογικής συνδιοίκησης με το τοπικό κατεστημένο και της συνδιαχείρισης της οποιασδήποτε συστημικής εξουσίας. Ας μιλήσουμε λοιπόν επί της ουσίας:

Η ΝΔ έχει σαρώσει λαϊκές/εργατικές κατακτήσεις, έχει εντείνει την εξαθλίωση του λαού, έχει ενισχύσει ταυτόχρονα τα προνόμια και την οικονομική θέση του ελληνικού και διεθνούς κεφαλαίου και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απλά, ανύπαρκτος. Μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση κάνει ο κόσμος που αγωνίζεται και σε πολιτικό επίπεδο η Αριστερά. Αυτό δεν είναι παραπληροφόρηση όπως μας αποδίδεται στο άρθρο. Ούτε είναι διασπορά ψευδών ειδήσεων ότι η δημοτική αρχή εκχωρεί σε ιδιωτική εταιρεία τη μεταφορά των προς ανακύκλωση απορριμμάτων. Ούτε ότι παρόλο που πήρε χρήματα για την παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) για τον κορονοϊό στους συμβασιούχους, τα έδωσε μόνο μετά από απόφαση του σωματείου για κινητοποιήσεις.

Η Αριστερή Παρέμβαση βγήκε με ντουντούκα μέσω επιδημίας και ενημέρωνε τον κόσμο του Βύρωνα να μείνει ενωμένος, αλληλέγγυος, δυνατός, να μην φοβάται, να μην εμπιστεύεται τα καθεστωτικά ΜΜΕ, να αναζητά ανεξάρτητες πηγές πληροφόρησης. Είχαμε δίκιο ναι ή όχι, όταν τα λέγαμε αυτά; Τα καθεστωτικά ΜΜΕ μετέδιδαν ψεύτικες παραποιημένες εικόνες από παραλίες και διόδια για να μας πουν ότι «πρέπει να επιβληθεί σκληρό λοκ ντάουν. Αυτή την πολιτική «ενημέρωσης» ακολούθησαν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, και φυσικά προώθησαν την "ατομική ευθύνη" για να μεταθέσουν τις ευθύνες τους στο λαό, αν η επιδημία είχε άλλη χειρότερη εξέλιξη. Αυτή ήταν και η επίσημη κυβερνητική πολιτική. Εσείς κ. Πάγκαλε που ήσασταν;

Είπαμε από την πρώτη στιγμή, ότι πρέπει να γίνει αυτή η επιδημία αφορμή, με στόχο να ενισχυθεί ουσιαστικά το δημόσιο και δωρεάν για όλους σύστημα περίθαλψης. Έγινε κάτι τέτοιο και δεν το πήραμε χαμπάρι; Είπαμε από την πρώτη στιγμή, ότι πρέπει να επιταχθεί χωρίς αποζημίωση ο ιδιωτικός/καπιταλιστικός τομέας περίθαλψης για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Έγινε; Όχι! Αντί για αυτό, η κυβέρνηση της ΝΔ χάρισε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στους κλινικάρχες διπλασιάζοντας το κόστος 
που κατέβαλλε για τις ΜΕΘ! Ακόμα και οι ελάχιστες προσλήψεις που έκανε η κυβέρνηση στα νοσοκομεία, είναι με ημερομηνία λήξεως.

Δεύτερον, είπαμε ότι οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν την επιδημία για να περάσουν ό,τι πιο αντιλαϊκό μέτρο μπορούν. Αυτό έπραξε και η ελληνική κυβέρνηση: Μέσω πανδημίας πέρασε ένα περιβαλλοντοκτόνο νόμο, ένα σκοταδιστικό νόμο για την Παιδεία και ένα σωρό άλλα αντεργατικά-αντιλαϊκά νομοθετήματα. Είπαμε επίσης ότι, η επιδημία χρησιμοποιείται για να αλλάξουν οι συνήθειες των ανθρώπων: Να γίνουμε φοβικοί, ατομιστές, ανταγωνιστικοί. Ο άλλος, ο διπλανός, παύει να είναι ένας δυνάμει φίλος και μετατρέπεται σε πιθανή «υγειονομική βόμβα» που απειλεί. Και είπαμε ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει να αποτύχει! Πού είναι η αντίφαση που μας χρεώνει το άρθρο; 

Εξαιτίας των αλλεπάλληλων νόμων όλων των κυβερνήσεων, οι δήμοι έχουν μεταμορφωθεί σε έναν αντιλαϊκό φοροεισπρακτικό μηχανισμό που διαχειρίζεστε με πλήρη ευθύνη. Εμείς έχουμε ταχθεί στο πλευρό των αναγκών των κατοίκων, για την εξάλειψη της εξαθλίωσης, της φτώχειας, της εκμετάλλευσης. Υπερασπιζόμαστε την προστασία της φύσης, τις σταθερές εργασιακές σχέσεις και τις λαϊκές ελευθερίες. Εσείς, μας εγκαλείτε ότι «ρίχνουμε πετραδάκια και όποιος είναι έξω από τον χορό, πολλά τραγούδια ξέρει» και υπερασπίζεστε τις αντεργατικές επιλογές σας με τον τίτλο του άρθρου σας «Καθαρός μόνο ο άπραγος». Αν είναι να είμαστε μέσα στον χορό και να χορεύουμε όπως εσείς, χίλιες φορές προτιμότερο να είμαστε έξω από τέτοιους χορούς. Είναι φανερό ότι έχουμε ταχθεί σε άλλο μετερίζι!



Αριστερή Παρέμβαση
Βύρωνας, 15 Ιουλίου 2020