Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Ανακοίνωση για το δεύτερο κύμα κατασχέσεων από τη δημοτική αρχή Βύρωνα



ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ
ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΥΡΩΝΑ



Η δημοτική αρχή Βύρωνα, της παράταξης Στάση Βύρωνα, προχώρησε στην έκδοση εντολών αναγκαστικής είσπραξης από 230 λογαριασμούς ανθρώπων για τους οποίους ο δήμος θεωρεί ότι του οφείλουν χρέη συνολικού ύψους 51.508 €. Τα ποσά οφειλών μαζί με τους τόκους κυμαίνονται για 3 ανθρώπους από 84 έως 100 €, για 133 από 100 έως 150 €, για 36 από 150 έως 200 €, για 42 από 200 έως 400 €, για 14 από 200 εως 400 € και μόνο για 2 γύρω στα 2.700 €.

Ζητήσαμε προφορικά από τη δημοτική αρχή όσο και με επερώτησή μας για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου ημ. 25/2/2019, να ενημερωθούμε για στοιχεία σχετικά με την αιτία της κάθε οφειλής, το χρόνο αρχικής εγγραφής της, το αρχικό ποσό και τους τόκους.Οι πληροφορίες που έδωσε η δημοτική αρχή Στάση Βύρωνα ήταν ότι έστειλε 4.600 ειδοποιητήρια, από αυτά παραλήφθηκαν μόνο τα 682 και ότι είναι οφειλές που δημιουργήθηκαν πριν το 2013. Για αυτά που ρωτήσαμε δεν έδωσε καμιά πληροφορία λέγοντας ότι έχει δυσκολία. Η μέθοδος αυτή αποτελεί πράξη αδιαφάνειας, αυταρχισμού και επίδειξης πυγμής προς τους μικροοφειλέτες, που οι περισσότεροι προέρχονται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ενώ την ίδια ώρα μένουν ανείσπρακτα τα ποσά για τους μεγαλοοφειλέτες, που προφανώς προέρχονται από εταιρείες. 

Έχουμε την προηγούμενη άσχημη εμπειρία. Η δημοτική αρχή Βύρωνα παραμονές Χριστουγέννων του 2017 προχώρησε σε κατασχέσεις από λογαριασμούς ακόμα και λάθος (π.χ. συνωνυμίες, ή για δημοτικά τέλη που είχαν πληρωθεί στους απατεώνες της Energa & Hellas Power), ή για υπηρεσίες που έπρεπε να παρέχονται δωρεάν (π.χ. για τροφεία σε παιδικούς σταθμούς), ή από άπορους ανθρώπους χωρίς ακατάσχετο σε λογαριασμούς. Την εποχή της λεληλασίας των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της ασυδοσίας των ολιγαρχών είναι πρόκληση ο δήμος με την υποτίθεται αριστερή δημοτική αρχή να προχωρά σε μέτρα οικονομικής βίας καταπατώντας κάθε έννοια κοινωνικής πολιτικής, αφού δεν εξέτασε καν την οικονομική κατάσταση, τις αιτίες των οφειλών και τις δυνατότητες των ανθρώπων για τους οποίους διατάζει κατασχέσεις. 

Η πολιτική της φορομπηξίας, των ηλεκτρονικών κατασχέσεων και ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει ένθερμο μιμητή τη Στάση Βύρωνα. Οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις διέπονται από ταξική μεροληψία, αποτελούν βίαιο ξεζούμισμα για τους φτωχούς, που δεν μπορούν να γλυτώσουν από την αφαίμαξη της εφορίας, μιας και οι πλούσιοι βρίσκουν πάντα τρόπους να ξεγλιστρούν. Η κοινωνική πλειοψηφία, που πάντα πλήρωνε το μάρμαρο για να θησαυρίζουν οι λίγοι, φτωχοποιείται δραματικά και βίαια από τη φορολεηλασία σε βάρος της τα χρόνια των μνημονίων, ενώ τη μαστίζει ήδη η ανεργία, η μείωση μισθών και συντάξεων, η απλήρωτη δουλειά, οι αυξήσεις στις τιμές.  Απαιτούμε: 

- Να μην προχωρήσει καμιά κατάσχεση χρημάτων σε οικονομικά αδύναμους. 
- Να απαλλαχθούν οι μικροοφειλέτες από τις προσαυξήσεις. 
- Να πληρώσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις τις οφειλές τους. 

Καλούμε σε συλλογική οργάνωση και πάλη για τα δικαιώματά μας, κόντρα στις πολιτικές που ξεζουμίζουν τους αδύναμους και αβαντάρουν τους ισχυρούς, είτε προέρχονται από την Ε.Ε., είτε από τις κυβερνήσεις, είτε από τις δημοτικές αρχές με όποιο χρώμα και αν παρουσιάζονται.