Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ

Η παρέμβαση του δημ. συμβούλου της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των πολιτικών δηλώσεων της τελετής ορκωμοσίας.
Μπορείτε να ακούσετε και τη δήλωση πατώντας εδώ
και παρακάτω να διαβάσετε το κείμενο των πολιτικών δηλώσεων που καταθέσαμε στα πρακτικά :
ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
του δημ. συμβούλου της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα Σταύρου Τζιορτζιώτη

Η σημερινή ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβούλιου γίνεται σε ένα βάρβαρο τοπίο για τους εργαζόμενους, τους νέους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους της γειτονιάς μας και ευρύτερα. Τα σύννεφα των τοπικών πολέμων πυκνώνουν στην περιοχή μας με χιλιάδες τα θύματα από τη βάρβαρη ιμπεριαλιστική πολιτική. Στη χώρα μας η φτώχια απλώνεται απειλητική. Εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα συνθλίβονται, η ανεργία αυξάνεται, μισθοί, συντάξεις, κοινωνικές παροχές συρρικνώνονται. Δημόσια αγαθά και δημόσια γη ιδιωτικοποιούνται, προκειμένου το κεφάλαιο να διατηρήσει την κυριαρχία του και το πολιτικό σύστημα ακλόνητο να στερεώσει την εξουσία και την εξυπηρέτηση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
 Η πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,  της ΕΕ και του ΔΝΤ  μας γυρίζει δεκαετίες πίσω, ανοίγει το δρόμο στην εξάπλωση των φασιστικών ιδεών και του ρατσισμού.
Οδηγεί τους δήμους σε οικονομική ασφυξία με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης,  σε ανταποδοτική λειτουργία και μεγαλύτερη πρόσδεση στα επιχειρηματικά συμφέροντα, σε συρρίκνωση των υπηρεσιών και φορομπηξία των κατοίκων. 
Στο Βύρωνα βιώνουμε τις συνέπειες αυτής της βάναυσης πολιτικής. Το προηγούμενο διάστημα με ευθύνη και της δημοτικής αρχής, ζήσαμε τις διαθεσιμότητες, τις συγχωνεύσεις σχολείων, την επιδίωξη ιδιωτικοποίησης δημόσιων χώρων, την αύξηση των δημοτικών φόρων και πολλά ακόμα.
Είναι επιτακτική ανάγκη το νέο δημοτικό συμβούλιο όχι απλά να διαχειριστεί πιο ήπια, πιο τίμια, πιο έξυπνα αυτή την κατάσταση, αλλά να συγκρουστεί με αυτή την πολιτική και τα οικονομικά συμφέροντα που εξυπηρετεί, να αγωνιστεί μαζί με το εργατικό – λαϊκό κίνημα, για να αμφισβητήσει στην πράξη και να ανατρέψει το κατεστημένο, την πολιτική φτώχειας και εξαθλίωσης που επιβάλουν κυβέρνηση ΕΕ και κεφάλαιο.

Η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα με βάση αυτές τις θέσεις, τις δράσεις και δεσμεύσεις εκλέχτηκε από τους κατοίκους του Βύρωνα στο δημοτικό συμβούλιο και αυτές θα συνεχίσει να υπηρετεί μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

και το κείμενο της απομαγνητοφώνησης του προφορικού λόγου

"Σε συνέχεια της δήλωσης που κάναμε κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας θέλουμε ως Αριστερή Παρέμβαση να πούμε τα εξής: Η σημερινή ορκωμοσία γίνεται σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, βιώνουν μια βάρβαρη πολιτική που στόχο έχει την εργασία, που στέλνει στην ανεργία και στην αμορφωσιά τη νεολαία, που συνθλίβει τα δικαιώματα των συνταξιούχων. Παράλληλα έχουμε τα σύννεφα του πολέμου να πυκνώνουν στην Ευρώπη. Στην Ουκρανία η Ε.Ε. να παίρνει καθαρά θέση υπέρ της  φασιστικής, ναζιστικής κυβέρνησης. Η ελληνική κυβέρνηση να συμπαραστέκεται και να είναι ο πρώτος που επισκέπτεται την Ουκρανία να είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών.

Σε μια τέτοια περίοδο όπως προαναφέρθηκε πρέπει οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Εμείς ως Αριστερή Παρέμβαση λέμε ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής της κυβέρνησης, της Ε.Ε., των δήμων. Δεν θα αποτελέσουν για μας άλλοθι τα προβλήματα που σίγουρα θα αντιμετωπίσει το νέο δημ. συμβούλιο.
Αλλά θα σταθούμε σε μια λογική ανυπακοής, ανατροπής αυτής της πολιτικής. Πρέπει εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα για την ανακούφιση των δημοτών όπως δωρεάν παιδικοί σταθμοί, μείωση των δημοτικών τελών σήμερα, μείωση της τοπικής φορολογίας, πέρασμα των νομικών προσώπων στο δήμο, λαϊκές γενικές συνελεύσεις που θα δεσμεύουν τις αποφάσεις του δημ. συμβουλίου. Θα ενισχύσουμε θεσμούς όπως είναι η Λαμπηδόνα. Θα αγωνιστούμε γενικότερα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής για να μπορούν να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για μας, τη νεολαία, τα παιδιά μας και τους γονείς μας".