Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΧΑΛΑΣ

Ο σύντροφος μας Μιχάλης Χαρχαλάς έφυγε από τη ζωή στις 12 Σεπτέμβρη του 2014, στα 61 του χρόνια, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Τη μάχη αυτή την έδωσε, όπως έδινε όλες τις μάχες της ζωής με δύναμη και χαμόγελο. Ήταν πάντα του ένας άνθρωπος πρόσχαρος, κοντινός, ανοιχτός. Πέρασε δύσκολα στα χρόνια της χούντας. Στάλθηκε ως στρατιώτης στην Κύπρο την περίοδο του Αττίλα, της τούρκικης εισβολής. Από νεαρός στη βιοπάλη πίστεψε σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση και συμμετείχε στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες με θέρμη και ανιδιοτέλεια. 

Οργανώθηκε στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ στα χρόνια της μεταπολίτευσης και συμμετείχε στις πολιτικές και κινηματικές δράσεις στο Βύρωνα. Δούλευε στο εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ, ήταν αγαπητός σε όλους τους εργαζόμενους, ασχολήθηκε ενεργά στα συνδικαλιστικά του εργοστασίου, είχε εκλεγεί στο ΔΣ του σωματείου εργαζομένων και πρωτοστατούσε στους εργατικούς αγώνες. Συμμετείχε στην Οργάνωση Μεγάλων Εργοστασίων του ΚΚΕ.

Από το 1989, μετά από τις συγκυβερνήσεις Τζανετάκη και Ζολώτα που αποστοιχήθηκε από το ΚΚΕ, συνέβαλε στην υπόθεση της συγκρότησης ενός πόλου της ανατρεπτικής αριστεράς. Το 1994 ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα και από τότε πάντα παρών ως μέλος των ψηφοδελτίων της σε όλες τις εκλογικές μάχες καθώς και στους αγώνες στη γειτονιά του και στη δουλειά του μέχρι που πήρε σύνταξη. Ανήσυχος με πολλά ενδιαφέροντα συμμετείχε και σε θεατρική ομάδα. 

Το κενό που αφήνει η απώλεια του είναι δυσαναπλήρωτο. Θα μας λείψει. Συλλυπητήρια και κουράγιο στη συντρόφισσα του Χρυσούλα, στους συγγενείς και στους φίλους του. Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 13/9 στις 12.30 το μεσημέρι στο νεκροταφείο Βύρωνα. Διαβάστε αφιέρωμα για το Μιχάλη Χαρχαλά και εδώ.