Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ



ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
25 ΜΑΡΤΗ 2014 – 193 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ
ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ

Φτώχια, χαράτσια, ανεργία, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας είναι το παρόν και το μέλλον που βιώνουμε με την πολιτική κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ., που υπηρετούν με συνέπεια τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών, τις τράπεζες και τους τοκογλύφους δανειστές.
Οι νέες «διαπραγματεύσεις» της κυβέρνησης με την τρόικα διαψεύδουν αυτά που τάζουν για τους αφελείς περί ανάκαμψης, αφού νομοθετούν: Μείωση εργοδοτικών εισφορών για πιο γρήγορη κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, νέες απολύσεις στο δημόσιο, νομιμοποίηση του λοκ-άουτ κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων, κ.α.. Οι υποσχέσεις για «μοίρασμα» 500 εκ. € σε αστυνομικούς ως «δικαίωμα» και σε άπορους ως φιλανθρωπία μόνο εμπαιγμό και βλασφημία αποτελούν για το λαό που ζει τις τραγικές συνέπειες της κοινωνικής καταστροφής της εξουσίας τους.
Παράλληλα, στη βουλή έχει κατατεθεί νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για να μπορούν να περάσουν σε ιδιωτικές εταιρείες οι υπηρεσίες των δήμων για τις οποίες πληρώνουμε δημοτικούς φόρους, εισπράττοντας μάλιστα κατευθείαν οι εταιρείες τους δημοτικούς φόρους. Πρόκειται για τις υπηρεσίες καθαριότητας, φωτισμού, πολιτισμού, αθλητισμού, συντήρησης κοινόχρηστων χώρων. Ενώ, ήδη με τα τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και τα ΕΣΠΑ που χρηματοδοτούν τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς έχει δρομολογηθεί η ιδιωτικοποίηση και των παιδικών σταθμών.
Η δημοτική αρχή Βύρωνα, με τα δύο παρακλάδια της που διεκδικούν το δημαρχιακό θώκο που στηρίζονται και στηρίζουν τη Ν.Δ και την κυβέρνηση, πιστοί  υπηρέτες των μνημονίων, αποδέχονται και εφαρμόζουν αυτή την πολιτική.
Έχουν χρεοκοπήσει το δήμο, εφαρμόζουν το δόγμα της φορομπηξίας, της εκχώρησης υπηρεσιών και περιουσίας σε ιδιώτες, της παροχής υπηρεσιών έναντι πληρωμής. Αντί για έργα ουσίας, κάνουν υπερκοστολογημένα και κακοφτιαγμένα έργα βιτρίνας και αντί για κοινωνική πολιτική κάνουν  δημόσιες σχέσεις. Αντί για σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα, υλοποιούν τις απολύσεις των σχολικών φυλάκων και βάζουν κάμερες παρακολούθησης. Αντί να αφουγκράζονται τις ανάγκες, καθησυχάζουν για το κλείσιμο των μονάδων του ΕΟΠΥΥ και επιδιώκουν τον ευνουχισμό κάθε αντίστασης. Αντί να εισακούν  τα αιτήματα των κατοίκων, αντιμετωπίζουν με αυταρχισμό, απειλές και συκοφαντίες κάθε αγωνιστική συλλογική δράση και με επιθέσεις κάθε διαμαρτυρία και αντιπολίτευση στην πολιτική τους. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι δύο άλλοι διεκδικητές της δημοτικής εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ.
Η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα, δεν θα υπακούσει στα σύγχρονα καλέσματα υποταγής, δεν ενσωματώνεται στο σύστημα, ούτε αποδέχεται τις ξεπερασμένες αντιλήψεις «να αλλάξουμε το σύστημα από τα μέσα». Θα συνεχίσει να αποκαλύπτει τα συμφέροντα και τις διαπλοκές δημοτικού και οικονομικού κατεστημένου, να δίνει τη μάχη στους αγώνες και στις εκλογές για να υπερασπίσει το δίκιο.
Καλούμε τους κατοίκους του Βύρωνα, στα χνάρια των επαναστατικών, αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας, να απορρίψουν τα σύγχρονα κηρύγματα ραγιαδισμού, μοιρολατρίας και αποδοχής της παντοδυναμίας της εξουσίας.
Να οργανωθούμε και με συλλογικό αγώνα να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, την υπεράσπιση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, όλα όσα μας ανήκουν, κόντρα στον αυταρχισμό και το σύστημα εκμετάλλευσης των ισχυρών του χρήματος.
Να στείλουμε μήνυμα ανυπακοής και αγώνα. Παλλαϊκός ξεσηκωμός.
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΗΜ. ΑΡΧΩΝ - Ε.Ε. - ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ -  ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ


ΟΛΕΣ-ΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1/4,  6 μμ στην πλ. ΚΟΡΑΗ
ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.
ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ 1 & 2/4 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ