Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ


Λάβαμε από τον κ. Σουλιώτη και νέα καταγγελία για την μη πληρωμή δεδουλευμένων εργαζόμενης για τα οποία μάλιστα είχε ζητηθε να εξοφληθεί ο αντίστοιχος φόρος από την εργαζόμενη. 
Διαβάστε την ανακοίνωση παρακάτω



Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο της δημοτικής αρχής Χαρδαλιά - Γώγου


ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ κ. ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΦΑΓΑΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΗΣ ΛΙΛΙΑΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ;


Έπαιρναν από εργαζόμενους με μπλοκάκι τις αποδείξεις για να εμφανίζουν στα λογιστικά βιβλία τους ότι τάχα έκαναν έξοδα για πληρωμές μισθοδοσίας, ενώ στην πραγματικότητα δεν πλήρωναν, παρακρατώντας τους μισθούς των εργαζομένων!....Γιατί άραγε;

 Με καθυστέρηση 9 χρόνων η ανάξια δημοτική αρχή Χαρδαλιά μετά από δικαστικές αποφάσεις αναγκάστηκε να πληρώσει σε τρία από τα θύματά της τα δεδουλευμένα!...

 Τα έργα της δημοτικής αρχής Βύρωνα αποκαλύπτουν το αποκρουστικό  αντεργατικό πρόσωπο του συστήματος!

Η Λίλιαν Δημητρακοπούλου προσελήφθη στο Δήμο Βύρωνα γύρω στο 2002 ή 2003, δεν ξέρω την ακριβή χρονολογία. Ξέρουμε ότι με την πρόσληψή της ανέλαβε καθήκοντα υπεύθυνης της θεατρικής ομάδας, και εκεί, από όσα μπορώ να γνωρίζω, δουλεύει μέχρι σήμερα. Μέχρι το καλοκαίρι του 2006 δούλευε με συμβάσεις έργου (μπλοκάκι) για 4.800 ευρώ μεικτά τον χρόνο, οι οποίες ανανεώνονταν ετησίως. Το 2006, μαζί με άλλους συναδέλφους της καλλιτέχνες, που δούλευαν, επίσης με μπλοκάκι, στο «Πνευματικό Εργαστήρι» του Οργανισμού Πολιτισμού και άθλησης του Δήμου Βύρωνα (ΟΠΑΔΒ)
-τότε Πνευματικό Κέντρο-, αλλάζει η σύμβαση εργασίας τους και γίνονται δημοτικοί υπάλληλοι με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Την Άνοιξη του 2006 η διεύθυνση του ΟΠΑΔΒ ζητάει από την Δημητρακοπούλου να εκδώσει την τελευταία απόδειξη από το μπλοκάκι της, ως εργαζόμενη με σύμβαση έργου, προκειμένου, όπως της είπαν, να την πληρώσουν για την περίοδο 2005-2006. Η εύπιστη Δημητρακοπούλου κόβει την απόδειξη αλλά οι απολογητές και τα στηρίγματα της αντιλαϊκών πολιτικών του δικομματισμού, που εξακολουθεί να διοικεί τον Δήμο Βύρωνα, την κορόϊδεψαν. Δεν την πλήρωσαν. Την εξαπάτησαν. Έγινε αντικείμενο εμπαιγμού και θύμα της πολιτικής εξαχρείωσης της Διοίκησης του ΟΠΑΔΒ και της δημοτικής αρχής Χαρδαλιά, η οποία είχε πλήρη γνώση και με δικές της εντολές χαράσσονταν η οικονομική πολιτική της κομπίνας. Μέσα από αυτές τις καραμπινάτες παραβιάσεις της εργατικής νομιμότητας και των εργατικών δικαιωμάτων, αυτών που παράγουν τον πλούτο και τον πολιτισμό αυτής της χώρας, φαίνεται ολοκάθαρα ότι το αντιδημοκρατικό και σάπιο καθεστώς Χαρδαλιά-Γώγου απέβλεπε στη τακτοποίηση άλλων αναγκών και άλλων προτεραιοτήτων!....

Η Λίλιαν Δημητρακοπούλου, εργαζόμενη μητέρα, που τότε έπρεπε να φροντίζει και ένα μικρό παιδί, δεν ήταν το μοναδικό θύμα. Την ίδια περίοδο με ήθος «Σικάγου», αντιμετωπίστηκαν επίσης και άλλοι καλλιτέχνες, δάσκαλοι στο «Πνευματικό Εργαστήρι» όπως ο Ανδρέας Συμβουλόπουλος, δάσκαλος πιάνου, η Νότα Μουμουτζή, δασκάλα κλασσικής κιθάρας και η Βουλγαράκη Μαρία, δασκάλα ζωγραφικής. Οι τρείς αναφερόμενοι εργαζόμενοι, (όπως και η Δημητρακοπούλου) έγιναν αντικείμενο άγριας επίσης εκμετάλλευσης και πολύχρονης κοροϊδίας. Επί 9 χρόνια όπως αποδείχτηκε τους ενέπαιζαν! Έτσι λοιπόν το 2006 τους ζήτησαν τις αποδείξεις και αυτοί καλόπιστα τις παρέδωσαν στο λογιστήριο του ΟΠΑΔΒ προκειμένου να πληρωθούν, αλλά η Διοίκηση και οι προκαθήμενοι της δημοτικής αρχής, μαζί βέβαια με την άφωνη πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της παράταξης Χαρδαλιά (τα ήξεραν όλοι όλα), παραβιάζοντας θεμελιώδη εργατικά δικαιώματα, νόμους και κανονισμούς, οπλισμένοι με το θράσος της ατιμωρησίας, που τους εξασφάλιζε και εξακολουθεί να τους εξασφαλίζει ο διεφθαρμένος δικομματισμός ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ και η ανυπαρξία αληθινά δημοκρατικών ελεγκτικών θεσμών, αρνήθηκαν να τους πληρώσουν! Απίστευτο αλλά αληθινό! Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 2006, ήταν μια περίοδος όπου η σπατάλη του δημόσιου χρήματος, οι «έρωτες» με τους εργολάβους, η δημαγωγία και τα φούμαρα για τα «μεγάλα έργα» είχαν φτάσει στο απόγειο τους. Από αυτές άλλωστε τις πολιτικές προέκυψε η τεράστια υπερχρέωση του Δήμου, μαζί βέβαια με τις μετέπειτα κυβερνητικές περικοπές και τον Καλλικράτη, πολιτικές που η δημοτική αρχή υμνούσε και ποτέ δεν καταδίκασε.  

Το ίδιο διάστημα το καθεστώς της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και η πολιτική της «λούφας και της παραλλαγής», που παρίστανε τον φτωχό που δεν είχε να πληρώσει, έδινε (και δίνει και σήμερα) στους αντιδημάρχους 2500 ευρώ το μήνα, παρά το γεγονός ότι  οι περισσότεροι απλώς λουφάρουν για 2-3 ώρες πίνοντας καφέδες στο Δημαρχείο, διότι στην πραγματικότητα δεν έχουν κάποιο σοβαρό αντικείμενο εργασίας, ενώ αρκετές  χιλιάδες ευρώ τσέπωναν (και τσεπώνουν) επίσης οι διάφοροι πρόεδροι και αντιπρόεδροι του ΟΠΑΔΒ, οι οποίοι στην ουσία δεν κάνουν τίποτα, γιατί απλώς δεν έχουν αντικείμενο εργασίας να κάνουν.

Για ρωτήστε τους: Εσείς που κάνατε 9 χρόνια να πληρώσετε τους μισθούς των εργαζομένων στο «πνευματικό εργαστήρι», πώς ο Δήμος είχε για σας λεφτά και σας πλήρωνε κάθε μήνα αλλά δεν είχε φράγκο για τα θύματά σας; 

Το κόλπο να ζητούνται μπροστά οι αποδείξεις από τους εργαζόμενους με τα μπλοκάκια και στην συνέχεια να μη τους δίνουν τις αποδοχές τους, ήτανε εξ αρχής στημένο από την ηγεσία Δήμου-ΟΠΑΔΒ. Σε αυτή τη μεθοδευμένη εξαπάτηση των εργαζομένων συνεργούσανε, μαζί με την τότε Διοίκηση του ΟΠΑΔΒ, η  διευθύντρια καθώς και μερικοί από το υπαλληλικό προσωπικό, που εκτελούσαν επίσης, ως εγκάθετοι, τις διαταγές της «απολυταρχικής εξουσίας», εναντίον συναδέλφων τους. Ο έσχατος ξεπεσμός ενός πολίτη και πολύ περισσότερο ενός εργαζόμενου.

Ο Συμβουλόπουλος, η Μουμουτζή και η Βουλγαράκη πληρώθηκαν μετά από 9 χρόνια (!!) αφού πρώτα εξαναγκάσθηκαν να τρέχουν και να πληρώνουν δικηγόρους για να διεκδικήσουν στα δικαστήρια για το αυτονόητο δηλ. τα λεφτά της δούλεψής τους. Με ποιο δικαίωμα κ. Χαρδαλιά και κύριε Γώγο και οι υπόλοιποι σύμβουλοι της πλειοψηφίας του Δήμου ξοδέψατε τα λεφτά του ελληνικού λαού, τα έσοδα του Δήμου, για να τρέχετε στα δικαστήρια τους άξιους και αγαπητούς δασκάλους  (παιδιών και των γονέων του πνευματικού εργαστηρίου); των οποίων στην ουσία είχατε στερήσει με απάτη τους μισθούς τους; Έπρεπε να συρθείτε στα δικαστήρια να εξαναγκασθείτε κυριε Χαρδαλιά και κύριε Γώγο για να πληρώσετε αυτό που οφείλετε σε αυτούς τους εξαίρετους και αφοσιωμένους εργάτες της τέχνης και του πολιτισμού; Έγινε γνωστό ότι αυτό το αντεργατικό κατάντημα και την απουσία κάθε πολιτικής ηθικής ο νέος υποψήφιος της παράταξης Χαρδαλιά κ. Χρ. Γώγος το ονόμασε «χρυσή εποχή»! ......Δράμα ή κωμωδία;

Η Λίλιαν Δημητρακοπούλου (Λ.Δ) τελικά δεν πληρώθηκε ποτέ!......Είχε κάνει όμως το λάθος να κόψει την απόδειξη και έτσι τιμωρήθηκε από τους Χαρδαλιάδες και την νεοδημοκρατική πλειοψηφία του, η οποία όπως συνήθως έκανε το κορόϊδο…. Έτσι η Λ. Δ. πλήρωσε, ΦΠΑ και φόρους για εισοδήματα που δεν έλαβε ποτέ, διότι έτσι προβλέπει ο νόμος!.....Αυτοί που την εξαπάτησαν δηλ. η παράταξη Χαρδαλιά – Γώγου δεν ενδιαφέρθηκαν αν αυτή είχε να αγοράσει ψωμί ή να πληρώσει το νοίκι της ή να πάρεςι το βιβλίο του παιδιού της. Άς έκοβε το λαιμό της να τα βρεί!

Οι κύριοι αυτοί έδρασαν ως δουλοκτήτες που μοιράζουν εργασία και ορίζουν αν θα φας, αν θα κοιμηθείς, ποια θα είναι τα μεγέθη της ταπείνωσης και της αξιοπρέπειας σου. Είχαν την εκτίμηση ότι ορίζουν την ζωή των εργαζομένων και γι’ αυτό τελικά έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια τα εργατικά δικαιώματα και αρνήθηκαν, σε μια εργαζόμενη γυναίκα και μητέρα ενός μικρού παιδιού, να της καταβάλλουν τη νόμιμη αμοιβή της και της έφαγαν  4.800 ευρώ!

Το φινάλε αλλά και η βασική αιτία της οργής, που προκάλεσε την έκδοση  αυτής της ανακοίνωσης: Άγνωστο για ποιό λόγο, η κ. Δημητρακοπούλου  δεν άσκησε τα αναγκαία ένδικα μέσα, πέρασε η 5ετία και έτσι έχασε την  δυνατότητα να διεκδικήσει δικαστικά το μόχθο της. Το 2013 όμως κοιτάζοντας την Διαύγεια του Δήμου Βύρωνα, διαπίστωσα με έκπληξη ότι ο Πρόεδρος κ. Χαρδαλιάς και η σημερινή  διοίκηση  του ΟΠΑΔΒ, διέγραψαν οριστικά το χρέος της απέναντι στην Δημητρακοπούλου. Αφού δεν τους τα ζήτησε…. κορόϊδα ήταν να δώσουν στην εργαζόμενη μητέρα και το παιδί της τα λεφτά της; Έτσι διέγραψαν από τα λογιστικά βιβλία του ΟΠΑΔΒ τα 4800 ευρώ της Λ.Δ. Αφού η Δημητρακοπούλου δεν μας πήγε στα δικαστήρια να διεκδικήσει το δίκιο της γιατί εμείς να την πληρώσουμε; Αυτοί είναι! Δεν είναι τίποτα άλλο. Μέρος και συνέχεια της κεντρικής εξουσίας, του συστήματος, του δικομματισμού, της τρόϊκα και απολογητές και συνεχιστές των αντιλαϊκών πολιτικών. Αν δεν του γκρεμίσουμε θα συνεχίσουν το τρομακτικό και απάνθρωπο έργο τους.

Τώρα ένα είναι το αίτημα και είναι άμεσο και αμετάθετο. Δεν μας ενδιαφέρει αν πέρασε η 5ετία ή όχι. Τις πήρατε την απόδειξη ότι δήθεν θα την πληρώσετε και την εξαπατήσετε. Γι’ αυτό πληρώστε αύριο κιόλας όσα οφείλετε στην Λίλιαν Δημητρακοπούλου. Δεν θα σας αφήσουμε να τις «φάτε» την δούλεψή της. Και μαζί ζητήστε της δημόσια συγνώμη!


Δ. Σουλιώτης
Πολιτικός εξόριστος της δικτατορίας 1967-74

Βύρωνας 21/3/14